Lengyel nosztalgia a Balatonnál

Lengyel nosztalgia a Balatonnál

„Dél felé haladtunk. Minden évben ez az időszak volt a legizgalmasabb. Apró Fiatunk a tetejére rögzített poggyászainktól majdnem olyan magas lett, mint amilyen hosszú volt. Közel ötszáz kilométert tettünk meg, de számunkra ez felért az örökkévalósággal.”

Michal Solarski egy Londonban élő lengyel fotográfus, akinek munkáit már a Guardian és a National Geographic is publikálta. Húsz évvel magyarországi családi nyaralásuk után egy homályos fotót talált magáról és a húgáról, amelyen a Balaton egy mólóján egymás mellett állnak. Aztán újra ellátogatott a magyar tengerhez, majd az ott készült fotósorozatát is erre a névre keresztelte.

Forrás: Michal Solarski

továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_13
design

A hét kedvenc enteriőrjei_13

Hétről hétre megosztjuk veletek a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Terrakotta, beton, terrazzo, üveg, fa… a most következő enteriőrök közös vonása, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az anyaghasználatra és bátran keverik a különböző textúrákat.
Újragondolt bútorok és arculat | Plydesign
design

Újragondolt bútorok és arculat | Plydesign

Még egy ok, amiért remélhetjük, hogy mielőbb újraindul a turizmus: a Tourinform-irodákba betérők mostantól a Plydesign által tervezett bútorok közé csöppennek majd. Mutatjuk a kollaboráció első eredményeit, illetve a tervezőcég új arculatát. Ha igaz az az állítás, hogy a turisztikai irodák képviselik a régió és az ország arculatát, akkor Magyarország
Orosz new wave építészet egy fodrászatban
design

Orosz new wave építészet egy fodrászatban

Eduard Eremchuk le sem tagadhatná, hol töltötte gyakorlatát: a fiatal orosz építész a divatbemutatók világából jól ismert Bureau Betaknál kezdett, ez a tapasztalat pedig meg is látszik munkáin. Már-már mozgalomnak nevezhető az az építészeti, illetve belsőépítészeti paradigmaváltás, ami Oroszországban zajlik. Az olyan fiatal építészek,  mint a 26 éves Eduard Eremchuk