fbpx
Nyomj Entert

Limitált Tisza fürdősortok az autizmussal élőkért

Idén nemcsak divatos, de szellemiségében is különleges ruházatban jelenhetnek meg a Tisza Cipő kedvelői a hazai és nemzetközi strandokon. A márka 2022-es tavaszi-nyári kollekciójának újdonsága a férfi fürdősort, melynek először debütáló két modelljét autizmussal élő alkotók grafikái díszítik.

A Tisza Cipő hitvallásában fontos helyen szerepel az értékteremtés: ez nem csupán a magas minőséget képviselő, hazai gyártású termékkínálatban, hanem a társadalmi felelősségvállalás fontosságában is megjelenik. 2022-ben hosszas tervezést követően, az Autistic Art Alapítvánnyal összefogva megalkották limitált darabszámú fürdősortjaikat, amelyeket két autista alkotó, Kiss Péter és Réti Kristóf munkái inspiráltak. A két fiatal művész autizmusukban súlyosan érintettek, és az Autistic Art Alapítvány által támogatott miskolci lakóotthonban élnek. Mindketten évek óta aktív alkotói az alapítvány által kifejlesztett és támogatott speciális művészeti programnak.

„Nagyon fontos, hogy az autizmus ne legyen többé tabutéma, vagy szitokszó! Ennek első lépése, hogy felismerjük, súlyos autizmussal élő társaink nem képesek belépni a mi normarendszerünkbe, nekünk kell megtennünk feléjük azt a bizonyos első lépést. A mi felelősségünk az Autistic Art-nál, hogy hidat építsünk a többségi társadalom, és az autizmus világa között, amelyen áthaladva elindulhatunk az autizmus alaposabb megismerése és elfogadása felé vezető úton. Mindehhez széleskörű társadalmi edukáció és párbeszéd szükséges, egészen az alapoktól kezdve. Egy ideális világban ezeket a párbeszédeket bármilyen élethelyzetben kezdeményezhetjük, legyen az egy protokollesemény vagy akár a strand. E fürdőnadrágok megvásárlásával nemcsak támogatják a lakóotthonokat és az alkotókat, de általa szabadabban, nyitottabban beszélhetünk az autizmusról, elfogadásról, és arról, ha teret engedünk a mi világunkban, súlyos autizmussal élő társaink is képesek értéket teremteni” – emelte ki Kovács Henrietta, az Autistic Art Alapítvány ügyvezetője.

Ha szeretnétek ti is beszerezni egy darabot a különleges fürdőnadrágokból, nézzetek szét a Tisza márkaboltjaiban, vagy a márka webshopján.

Fotók: Hámori Zsófia

Tisza cipő | Web | Facebook | Instagram
Autistic Art | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük