fbpx
Nyomj Entert

Magyarországot is beválasztotta az innovációs programjába az MIT

Idén Magyarország jelentkezését is elfogadták az MIT REAP programba, amelyet az Egyesült Államok leghíresebb technológiai felsőoktatási intézménye, a Massachusettsi Műszaki Egyetem indított.

A tíz éve életre hívott MIT REAP (Regional Entrepreneurship Acceleration Program) az MIT Sloan School of Management kezdeményezése, mely a világ minden tájáról csatlakozó közösségek számára biztosít lehetőséget az MIT-vel való együttműködésre.

A globális kezdeményezés célja, hogy erősítse az innováció-vezérelt vállalkozói ökoszisztémákat, amelyek hosszú távon hatással tudnak lenni többek között a helyi és a világgazdaságra, illetve a társadalmi folyamatokra. A világ egyik legmodernebb innovációs programjának segítségével a kiválasztott régiók is az élvonalba kerülhetnek.

Minden régióból egyszerre képviselteti magát az adott ökoszisztéma öt legfontosabb csoportja: a kormányzati, a nagyvállalati és az akadémiai szektor, valamint a kockázati tőkések és a vállalkozók. A magyarországi csapat tagja a Magyar Nemzeti Bank, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, az Oncompass Medicine Hungary Kft., a 77 Elektronika Kft., a 4iG Nyrt. és a Design Terminal.


Fotó: MIT

Forrás: Sajtóanyag


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük