Meditáció a fűszerkert közepén | Maacraft x AU Workshop

Meditáció a fűszerkert közepén | Maacraft x AU Workshop

A Maacraft és az AU Workshop kollaborációjának eredménye ez a növényszárító pavilon, amely nemcsak a fűszerkészítésre, hanem az elmélyülésre is lehetőséget ad.

Az olyan időigényes tevékenységek, mint a növényszárítás, természetesen lassulásra sarkallják az embert. Olyan folyamat ez, amit nem lehet siettetni: jobban járunk, ha inkább ráhangolódunk a tempójára.

A Maacraft Terápiás- és fűszerkert kezdeményezésében a tájépítészet eszközeivel segít autizmussal élő embereken. Az alapítványuk területén létrehozott kertben a program résztvevői lecsendesedhetnek a növények gondozása által, elmélyülhetnek a kertészkedésben, úgy, hogy minimális külső inger éri őket.

A terápiás kert része az a fűszerszárító pavilon is, melyet az Architecture Uncomfortable Workshop tervezett, a kertben található padok és kunyhó mellett. A két csapat 2015-ben, egy közös nyári munka során hozta létre a fülkét, melyben a friss fűszer- és gyógynövényeket a szél szárítja ki, így tartósítva azokat. A kis pavilon belsejében meg is lehet pihenni: az ember elmerülhet a gondolataiban, kikapcsolhat, meditálhat, miközben növények aromái lengik körül. Ez pedig nem csak a viselkedési zavarokkal élőkre, mindenkire jótékony hatással lehet.

       A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MAACRAFT – the social workshop (@maacraft) által megosztott bejegyzés, Ápr 29., 2019, időpont: 10:57 (PDT időzóna szerint)

Maacraft – The Social Workshop | Behance | Facebook | Instagram

Architecture Uncomfortable Workshop  | Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
„A közösségi élmény meghatározó része útjainknak” | Beyond the Standard
egyéb

„A közösségi élmény meghatározó része útjainknak” | Beyond the Standard

Rejtett szörfös öböl az Azori-szigeteken, vacsora egy vulkáni kráterben vagy éjszaka a San Blas-szigeteken, kuna indiánok között. A Beyond the Standard biztos, hogy mindenből a legkülönlegesebb élményt nyújta. Pataricza Fanni és Vértes János Benjámin alapítókkal beszélgettünk. Interjú! Megközelítőleg tíz évvel ezelőtt Janó egy hátizsákos ázsiai túrára indult, meghatározatlan időre. A
Kinetikus játék | Flipo Flip
design

Kinetikus játék | Flipo Flip

A Flipo Flip maroktárgyként és játékként egyaránt megállja a helyét. A kisméretű fém eszközt precíz mérnöki kialakításának köszönhetően könnyedén mozgásba hozhatjuk. A napi hajrában jól esik néhány perc nyugalom és kikapcsolódás – erre gondoltak a Flipo Flip tervezői is, amikor megalkották a sík felületeken (például az irodai asztalon) dinamikusan mozgó játék
Egy klasszikus ceruza is lehet digitális
digitális

Egy klasszikus ceruza is lehet digitális

A francia startup, az iskn a nagy múltú ceruzagyártó Faber-Castellel szövetkezve létrehozta azt a digitális rajztáblát, amelyre tulajdonképpen bármilyen ceruzával, bármilyen papírra rajzolhatunk. A piacon lévő hasonló termékekkel ellentétben a Repaper műanyag felületén egyáltalán nem csúszik meg a ceruza, olyan, mintha egy sima jegyzetfüzetbe skiccelnénk, mi több, itt is serceg