Mesterművek a cipődön | MoMA x Vans

Mesterművek a cipődön | MoMA x Vans

A Vans már korábban is nyitott a művészeti együttműködések felé, egy-egy kollaboráció alkalmával találkozhattunk már Vincent van Gogh vagy Frida Kahlo inspirálta cipőikkel is. Most a New York-i MoMA partnereként dobnak a piacra újabb művészi modelleket.

A kollekció a MoMA sokszínű gyűjteményét hivatott bemutatni, így Salvador Dalí, Vaszilij Kandinszkij, Claude Monet, Edvard Munch, Jackson Pollock, Libov Popova és Faith Ringgold munkáival is találkozhatunk majd a cipőkön. Az elsőkén bemutatott darabokon Dalítól Az emlékezet állandóssága (1931) című festmény, Kandinszkijtől a Narancs (1923) című kép, illetve Monet Tavirózsák sorozata (1914-1926) köszön vissza. A különböző minták különböző Vans-fazonokon, továbbá egyéb ruházati- és kiegészítő termékeken, például pólókon és sapkán is megjelennek, egyes darabok pedig gyerekméretben is elérhetők lesznek.

Az első kollekció szeptember 30.-ától vásárolható meg a Vans és a MoMA online shopjaiban, illetve az üzletekben.

Forrás: sneakernews.com

továbbiak
Szent II. János Pál pápa templom | Robert Gutowski Architects
east

Szent II. János Pál pápa templom | Robert Gutowski Architects

A Páty településén található Szent II. János Pál pápa templom a történeti templomépítészet hagyományait fogalmazza újra. A római katolikus templom megalkotásával Gutowski Robert építészirodáját bízták meg, a tervek megvalósítása a helyi közösség bevonásával zajlott. A Robert Gutowski építészeti iroda által megalkotott templomtér célja a közösségteremtés és az otthonosság érzésének megteremtése.
Rendezd újra az életed! | IKEA
branding

Rendezd újra az életed! | IKEA

Ahogyan egyre több globális vállalat igyekszik megbirkózni a fenntartható jövő érdekében tett vállalásaival, az IKEA is lépésre kényszerült. Bejelentették első, használt bútorokat árusító üzletük megjelenését. A boltot a svéd Eskilstuna város ReTuna nevű, kizárólag second hand árut kínáló üzletközpontjában nyitják meg, de reméljük, hogy sikerének köszönhetően ez a modell épp
Eltűnnek az egyszer használatos műanyagzacskók | LEGO
branding

Eltűnnek az egyszer használatos műanyagzacskók | LEGO

Végre-valahára a globális vállalatok nemcsak az egyéni felelősséget szorgalmazzák, hanem komoly lépéseket is tesznek a fenntartható életmód lehetővé tételében. A LEGO mostantól fokozatosan felszámolja az egyszer használatos műanyag zacskók használatát termékei csomagolásában. Jöhet a papír! A kezdeményező, mint elsődleges célközönség nem más, mint a gyerekek voltak, akik szüleik segítségével levelekkel