Mint egy kényelmes utazás | MIXD

Mint egy kényelmes utazás | MIXD

Fiat 500, benzinkút, nádernyő és úszógumi: ezek nem egy kirándulás részletei, hanem a lengyel Codelab és umlaut cégek Szczecin városában nyitott új, közös irodaterének berendezési tárgyai. A sajátos és történetmesélő enteriőr kialakításáért a MIXD tervezőiroda felelt.

A Codelab és az umlaut ügyfelei közé elsősorban autóipari szereplők tartoznak: az általuk létrehozott szoftverek egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a vezetés élményét.  Az iroda enteriőrtervének kialakításában a MIXD nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a munkatér élménye is ugyanolyan élvezetes legyen, mint amilyen egy kényelmes autóval utazni. Ebből a gondolatból kiindulva az enteriőr fő vezérvonala az utazás és minden, ami ehhez kapcsolódik: benzinkutak, útszéli bárok, strandok vagy kempingezés. A recepción egy retró Fiat 500-as üdvözli a látogatókat, bőröndökkel a tetején – a választás nem véletlenül esett erre a modellre, hiszen a Fiat 500 rengeteg új tervezésű autó elődje, az utódok nagy része pedig ma a Codelab szoftvereit használja.

Az iroda következő ikonikus állomása a „benzinkút”, vagyis az iroda közösségi tere. Itt egy amerikai útszéli bárok ihlette kávézó kapott helyet, amelyben az ötvenes évek esztétikája dominál: pasztell színárnyalatok, sakktáblát idéző fekete-fehér padló, festett jelzőtáblák és jellegzetes bárszékek teremtik meg a sajátos hangulatot.

A fejlesztők nagy része digitális nomádként éli mindennapjait, így a közösségi tér egy másik állomása a „strand” – egy olyan helyiség, amely a tengerpart és a városi strandok világát idézi meg nádernyővel, felfújható bútorokkal és a Puff-Buff lengyel márka úszógumiszerű lámpáival.

A munkaterületeken a nyers, minimalista, loftszerű stílusjegyek a hangsúlyosak, de meghitt, otthoni iroda hangulatát keltő terek is helyet kaptak az enteriőrben.

A háromezer négyzetméteren elterülő iroda különböző funkciójú tereinek megjelenése mind a színek, mind a felhasznált anyagok szempontjából különböző. A bútorok közt leginkább lengyel márkák termékei dominálnak, de számos egyedi tervezésű elem és megoldás is helyet kapott – ilyen például a benzinkút formájú ivóvíz-adagoló is. Az enteriőr további jellegzetességei közé tartozik, hogy a térben folyamatosan visszatérnek az autókra és a technológiára utaló szimbólumok, többek között a lengyel Takie Pany csapatának falfestményén, egy városi motívumokkal teli szőnyegen, vagy a programozók által közkedvelt régi videojátékokon és különböző pixeles grafikákon.

Fotók: Pion Studio

Codelab | Web | Facebook | Instagram
umlaut | Web | Facebook | Instagram
MIXD | Facebook

Forrás: Sajtóanyag

továbbiak
Tessék vigyázni, az ajtók záródnak!
art

Tessék vigyázni, az ajtók záródnak!

„Tessék vigyázni, az ajtók záródnak!” – hangzott el az alagútban futó, szovjet gyártmányú kék szerelvényeken. Budapest közlekedésének egyik fő ütőere a metróhálózat: a néha zsúfolt, néha üres, rozsdás vagy graffitivel hintett oldalú kocsik ikonikus szereppel bírtak, karaktert adva a síneknek. Bad Boy Levi a Valami Produktív műhellyel karöltve a régi budapesti
Septickij Center | Lviv, Ukrajna
east

Septickij Center | Lviv, Ukrajna

Egész Ukrajnában példaértékű épület az innovatív lvivi Andrij Septickij Oktatási Központ. PACE X HYPEANDHYPER sorozatunk ebben a részében megnézzük, mitől válik szerethetővé a felhasználók számára ez a kortárs épület. Az Ukrán Katolikus Egyetemhez tartozó Septickij Centert 2017-ben adták át azzal a céllal, hogy széles spektrumú kutatóközpont és könyvtár jöjjön benne
Hét új termékfejlesztés kap támogatást az első design LAB inkubációs program keretében
design

Hét új termékfejlesztés kap támogatást az első design LAB inkubációs program keretében

Lezárult a Magyar Divat & Design Ügynökség gyártásfejlesztési célú design LAB inkubációs programjának első szakasza: a bírálóbizottság kiválasztotta a támogatásban részesülő gyártó-tervező párosokat. A legjobbnak ítélt hét pályázó szériaérett termékek véglegesítésére és gyártására fordíthatja a vissza nem térítendő támogatást. A Magyar Divat & Design Ügynökség tavaly tavasszal indította útjára a design LAB