Mintha egy kaleidoszkópban sétálnánk – Íme Ólafur Elíasson legújabb műve!

Mintha egy kaleidoszkópban sétálnánk – Íme Ólafur Elíasson legújabb műve!

Ólafur Elíasson nagyméretű installációi gyakran szembesítenek minket természet inspirálta elementáris látvánnyal, az általa tervezett terek atmoszférájába látogatóként könnyű belemerülni – nincs ez másképpen a Dél-Koreában bemutatott legújabb munkájával sem.

A The Art Space 193-ban nyílt meg a dán-izlandi művész új kiállítása, a The Living Observatory, amelyen a geometriai formák és a színek uralják a teret. A kiállítás három terme a magentától az élénk sárgáig vezeti a látogatót, majd a geodézikus kupola üvegfalán koncentrálódik a szivárvány összes színe. A színárnyalatok meghatározásához a CMYK palettát, a vizuális illúziókeltéshez pedig a camera obscura, a trompe l’oeil és az anamorfózis technikáit alkalmazta Elíasson.


Forrás: The Spaces

továbbiak
Kortárs, kelet-európai, kézműves: kedvenc ékszereink | TOP 5
design

Kortárs, kelet-európai, kézműves: kedvenc ékszereink | TOP 5

Ékszer és tulajdonosának szövetsége általában hosszú évekre szól, miközben megannyi emlékkel és érzéssel ruházzuk fel őket. A következő nagy elköteleződésre mi kortárs, kelet-európai, kézműves darabokat ajánlunk. Ehhez válogattuk most össze az öt kedvenc regionális márkánkat. Nem volt könnyű, szerencsére bőven akad belőlük! Maar | Lengyelország A márkanév maar tavakra, vagyis tengerszemekre
A sztereotípiákon túl: ilyen egy fehérnemű, ha akadálymentes
divat

A sztereotípiákon túl: ilyen egy fehérnemű, ha akadálymentes

Egyre többet olvashatunk a textilgyártás és textilhulladék, vagyis a divatipar káros, környezetszennyező hatásáról. Annak kirekesztő oldaláról viszont kevés szó esik – ennek egyik elhivatott hangadója Pázmány Lili, aki feszegetve a divat határait már többször is megmutatta, hogyan kell stílusos és mégis a társadalmi sokszínűséghez alkalmazkodó ruhadarabokat létrehozni. A divattervező ezúttal nem
A hét kedvenc enteriőrjei_78
design

A hét kedvenc enteriőrjei_78

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Erre a hétre olyan enteriőröket válogattunk össze, amelyek segítenek lendületet adni az őszkezdéshez: színes művészlak Londonból, jókedvű munkahely Barcelonából, és további izgalmak lejjebb!