Napfényt mindenkinek! – A napsugarakat varázsolja az otthonokba a Sunne lámpa

Napfényt mindenkinek! – A napsugarakat varázsolja az otthonokba a Sunne lámpa

Marjan van Aubel intelligens és vizuálisan is élvezetes designon keresztül szeretné elérni, hogy otthonainkban minél több energiatakarékos megoldást használjunk. Sunne lámpája a Napból merít energiát és inspirációt is.

Marjan van Aubel 2015-ben nyerte el a London Design Medal for Emerging Talent díjat és azóta folyamatosan olyan projekteken dolgozik, melyeket kutatás előz meg. Sunne lámpáját is ilyen módon alkotta meg a holland energiakutató központtal, az ECN.TNO-val közösen.

„Én a Nap demokráciájában hiszek: napfényt mindenkinek, mindenhol!” –fogalmazza meg nem mindennapi hitvallását van Aubel, akinek a Sunne lámpa megalkotásával elsődleges célja az volt, hogy a napelemek működését közelebb hozza az emberek mindennapjaihoz.

A Sunne lámpa alakját a horizont inspirálta: kapszulaként, vízszintesen zárja magába a napfényt, illetve közvetíti a napfelkelte vagy a naplemente árnyalatait a lakásban. A technológia azért is egyedülálló, mert nem hozzáadott szenzorok érzékelik, mikor sötétedik be, hanem a lámpa működik szenzorként önmagában véve.

Marjan van Aubel | Web | Instagram

Forrás: Wallpaper

továbbiak
Színekkel a gyógyulásért | NÚSCH
egyéb

Színekkel a gyógyulásért | NÚSCH

A legtöbb ember számára a kórházak egyenértékűek a lehangoló és szomorú hangulatú kórtermekkel, ám az új pozsonyi Gyermekkardiológiai Központ (NÚSCH) szembemegy a sztereotípiákkal. A beteg gyerekek és szüleik számára kialakított tereket egy tehetséges szlovák festőművész tette kellemesebbé. Dominika Žaková festőművész és kolorista színes, absztrakt alkotásai nemcsak Szlovákiában, hanem külföldön is
Alkalmazásikonok retró kivitelben
grafika

Alkalmazásikonok retró kivitelben

Ben Vessey jól ismert alkalmazásikonok grafikáját gondolta újra a korai Apple-számítógépek ikonográfiájától ihletve: a nyolcvanas évek nosztalgiáját tapasztalhatjuk meg mi is telefonunk képernyőjén. Mutatjuk! A londoni székhelyű digitális terméktervező alkotói filozófiájában az egyszerűség elve dominál, így az új ikon- és háttérképszett részeként újragondolt száztíz ikon pixeles, retró hangulatvilágot idéz meg.
Élj szabadon a szabadban! | autosvadkemping.hu
community

Élj szabadon a szabadban! | autosvadkemping.hu

Autóra szerelhető tetősátor, homokos Duna-part hétvégi örökpanorámával, négy főre –  abszolút elérhető, amolyan „nomád luxus” akár a pandémia idején is. A Pikkpack cipőmárkát korábban együtt menedzselő házaspár, Gulyás Sári designer és Balogh András szociológus közel egy éve – két kislányával együtt – lelkes autós vadkempingezővé vált. Amint jön a jó idő, ők péntektől