Nem csak háttérzaj | A Hype&Hyper csapatának kedvenc podcastjei

Nem csak háttérzaj | A Hype&Hyper csapatának kedvenc podcastjei

Az elmúlt években úgy tűnt, mintha a földből is podcastek nőnének ki, amire még egy lapáttal rátett a pandémia. Ennek persze mind élvezhetjük az előnyeit, hiszen gyakorlatilag nem létezik olyan téma, amivel kapcsolatban ne lenne már legalább egy beszélgetős műsor, csak meg kell találnunk azokat, amik a leginkább érdekelnek minket. A DIALOG tematikus hónapunk utolsó napján szeretnénk bemutatni a kedvenceinket, amiket akár sportolás vagy utazás közben is izgalmas lehet hallgatni!


Let’s talk about Myths, baby!

Nem olyan rég leltem rá a Let’s talk about Myths, baby! podcastre, aminek nagyon örültem! Évek óta keresek olyan anyagot Instagramon és más platformokon, ahol a görög mitológiáról tanulhatok egy teljesen más perspektívából. Úgy gondolom, a mitikus világ ismerete amellett, hogy egy alapműveltséget ad, inspirálóan is tud hatni az apró mindennapi dolgokra is, plusz kellemes kis kiszakadás a hétköznapokból.

Bertók Roberta, szerző


50 Things That Made the Modern Economy

Tárgymániás vagyok (mint az korábban, az OBJECTIVE tematikus hónapunk során is kiderült rólam), szívesen gyűjtök akár teljesen hétköznapi tárgyakat is, mint például a Tabasco szósz üvege, műanyag citromfacsaró, a sűrített tej vagy a Medve sajt doboza – többek között ilyen tárgyak kaptak helyet az íróasztalom feletti polcon. Nagyon izgalmasnak találom a teljesen hétköznapi tárgyakat, hiszen sokszor ezek történetéről, keletkezéséről tudunk talán a legkevesebbet. Ezért is szeretem Tim Harford közgazdász könyvét, amely angolul jelent meg „50 Things That Made the Modern Economy” címmel (a magyar fordítás „A csecsemőtápszer, a radar és a kettős könyvelés – Hogyan formálja az innováció a gazdaságot?” címet kapta). Szerencsére, nemcsak könyv, de podcast formájában is elérhetők azok az izgalmas sztorik, amik például a konzerv, a ceruza, a lift, a műanyag vagy a celofán keletkezéstörténetéről, és a „találmányok” gazdaságra gyakorolt hatásáról szólnak. A podcastban extra epizódokat is meghallgathatunk, amik a könyvből kimaradtak.

Mayer Kitti, szerkesztő, projektmenedzser


Politico’s EU Confidential

A kontinens első számú és egyik legjobb hangvételű politikai podcastje, olyan brüsszeli pletykákról és történésekről, amelyeket hallva az első sorban érezhetjük magunkat. Közelebb hozza és érthetővé teszi, mi is az Európai Unió, ez pedig egyeseknek lehet szórakozás, másoknak pedig munka.

Heincz Barna, szerző


Scratching the Surface

A podcast hallgatás nem vált napi rutinommá – ha el is indítok egyet, akkor szinte csak arra figyelek, nem háttérzajnak használom. Szeretem a Scratching the Surface adásait, ahol Jarrett Fuller designerekkel, építészekkel, elméleti szakemberekkel, kurátorokkal és művészekkel beszélget a design kultúraformáló erejéről. Általában az adott szakmabeli életútját járják végig, ezeket mindig inspiráló hallani. Hetente jönnek az új részek, az elmúlt öt évben pedig több mint kétszáz adás készült olyan vendégekkel, mint például Paola Antonelli, Michael Bierut vagy Aric Chen.

Viski Noémi, szerző, gyakornoki projektkoordinátor


Drama Queens

Tinikoromban hatalmas rajongója voltam a One Tree Hill (magyarul Tuti Gimi) című sorozatnak, így nagyon megörültem, hogy tavaly a három női főszereplő, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton és Sophia Bush egy közös podcastet indított, amiben részletesen megbeszélik a sorozat minden egyes epizódját – gyakran extra vendégekkel –, természetesen nagyon sok kulisszatitokkal fűszerezve. Velük együtt bennem is rengeteg kellemes emléket idéznek fel ezek a beszélgetések, így szívesen hallgatom, miközben éppen a városban rohangálok.

Kovács-Vass Réka, olvasószerkesztő

továbbiak
A hét kedvenc enteriőrjei_95
design

A hét kedvenc enteriőrjei_95

Hétről hétre megosztjuk a legszebb, leginspirálóbb, legkúlabb enteriőröket, melyekre az elmúlt napokban bukkantunk. A szombati kávé mellé tökéletes szemcukorkák következnek, amelyekből a saját lakásunkhoz is ihletet meríthetünk. Ezen a héten is rengeteg izgalmas enteriőrre bukkantunk: újragondolt tradíciók, ultramodern megoldások és meglepő újrahasznosítások, ráadásul mind szemet gyönyörködtető módon. Íme: Izgalmas szinteltolások
A Budapest Central European Fashion Week-en mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat
divat

A Budapest Central European Fashion Week-en mutatják be a magyar tervezők legújabb kollekcióikat

A nemzetközi divatheteket megelőzve a Magyar Divat & Design Ügynökség január 31. és február 6. között ismét megrendezi a Budapest Central European Fashion Weeket. Az Ügynökség idén a BCEFW Pre-Fall Collection során több mint 30 magyar és régiós tervező legújabb kollekciójának limitált válogatását tárja exkluzív keretek között a nemzetközi nagykereskedők és
Új művészeti vásárt indít az Art Basel Párizsban
art

Új művészeti vásárt indít az Art Basel Párizsban

Ha művészetről esik szó, érdemes lesz figyelmünket Párizs felé irányítani. Ugyanis itt veti meg lábát az Art Basel. Új művészeti vásárt indít, mely helyszínéül a 47 évig a FIAC kortárs művészeti vásárnak otthont adó csillogó Grand Palais szolgál majd. Svájc, Miami Beach és Hongkong után most újabb európai helyszínre terjeszkedik