Nyár, napsütés, szabadstrand | TOP 5

Nyár, napsütés, szabadstrand | TOP 5

Május első erősebb napsugarai mindannyiunkban felidézték az elmúlt nyarak szép emlékeit. Reméljük, idén is lehetőségünk nyílik majd újabb élményekkel gazdagodni. A jó idő és a napsütés mellé már csak a kellemes vízparti környezet hiányzik: mai válogatásunkban összegyűjtöttük nektek Kelet-Európa leghívogatóbb szabadstrandjait.

Mostar, Öreg híd

Bosznia-Hercegovinában találjuk Mostar városát, ahol egy igazán különleges helyen nem is annyira a fürdőzésé, mint inkább a sziklaugrásé a főszerep. A várost átszelő Neretva Stari most nevű hídjáról, magyarul az Öreg hídról előszeretettel ugornak fejest helyiek, de még kvalifikált sportolók is a kristálytiszta vízbe.


Kisoroszi Szigetcsúcs

Nem feledkezhetünk meg hazánk csodás vízpartjairól sem, melyek közül kiemelkednek a Dunakanyar szabadstrandjai. Válogatásunkban most a kisoroszi Szigetcsúcsot mutatjuk be. A kavicsos strand több mint ötszáz méter hosszan nyúlik el a Duna mentén. Elképesztő látvány tárul elénk itt, ahol a folyó két ága találkozik. A Szentendrei-sziget legészakibb részénél természetvédelmi területen élvezhetjük a Duna-part minden természeti adottságát.


Mazuri-tavak

Lengyelországban találjuk az ezer tó vidékeként is emlegetett Mazuri-tóhátságot, amelyet valóban több, mint négyezer, még a jégkorszakból fennmaradt tó alkot. Igazi paradicsom ez a vízi- és szabadtéri sportok kedvelőinek. Érintetlen természet várja az ide látogatókat, éppen ezért érdemes hosszabb időre érkezni, hogy valóban kiélvezhessük a csodás vízpartot.


Achensee

Tirol tartomány legnagyobb tava, az Achensee nyáron ideális terepet nyújt a fürdőzni vágyóknak. Számos szabadstrandján túl a gyönyörű környezetben, hegyek közé ékelődött alpesi tó hihetetlenül tiszta vize a búvárkodás szerelmeseinek is kedvező terep.


Bohinji-tó

Szlovénia legnagyobb tava a Júliai-Alpok szívében, a gleccservájta Bohinj völgyében terül el. Egy frissítő úszás után kellemes sétát tehetünk a festői szépségű vízparton kiépített gyalogúton, mely télen-nyáron hívogatja a természet szerelmeseit.

Fotók: Valentina Photo, RossHelen, Mohai Balázs, Achensee Tourismus, bergfex


Forrás: Balkáninfo, Turista magazin, Visitpoland, Termálfürdő, Earthtrekkers, Trekhunt

továbbiak
Bejártuk Újpest ikonikus kultúrtereit | Othernity
east

Bejártuk Újpest ikonikus kultúrtereit | Othernity

Az Othernity-projekthez kapcsolódó városi séták sorában ezúttal Újpest került a fókuszba. A bedeszkázott Ady Endre Művelődési Központ épületén túl a kerület első kulturális intézményét, a Polgár Centrumot és a 2018-ban átadott Újpesti Új Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont épületét is szemügyre vettük. Kulturális intézmények térben és időben, Budapest IV. kerületében. Mutatjuk!
Rendhagyó könyvesbolt, ahogy a szlovákok csinálják
business

Rendhagyó könyvesbolt, ahogy a szlovákok csinálják

Nemcsak a kínálat, az üzleti modell is rendhagyó a pozsonyi Brot Books Deli esetében. Itt lányregényeknek és skandináv krimiknek nyoma sincs, van viszont rengeteg izgalmas könyv és magazin, ami után a kreatívok is megnyalnák mind a tíz ujjukat. És ami a legjobb: mindez közösségi finanszírozással. A Brot Books Deli könyvesbolt
Valóra válik a rajongók álma: "The Office" témájú készletet mutat be a LEGO
news

Valóra válik a rajongók álma: "The Office" témájú készletet mutat be a LEGO

A LEGO megannyi népszerű együttműködését követően most egy új, a világ egyik legnépszerűbb sorozata által inspirált készletének hírét lengette be a közösségi médiában. A The Office ikonikus díszletei és karakterei fognak hamarosan visszaköszönni figurák és kockák képében. A  rendkívül részletesen kidolgozott készlet a Dunder Mifflin Paper Company irodáinak leglátványosabb helyiségeit