Olasz konyha-design karnyújtásnyira | Megnyílt a Veneta Cucine első budapesti showroomja

Olasz konyha-design karnyújtásnyira | Megnyílt a Veneta Cucine első budapesti showroomja

Az olasz design és az olasz gasztronómia is olyan világhírű fogalmak, amelyekben a tradíció és az innováció minőségi kivitelezéssel és alapanyagokkal párosul. A konyhabútorok a két terület fúzióját képviselik: olyan design darabok, amelyek teret biztosítanak az ételek művészetének, hozzájárulva a főzés és étkezés otthonos atmoszférájához. Nem meglepő, hogy az olaszok a konyha-designban is élen járnak.

Elérhető érték: árban és távolságban

Most szeptembertől mindez itthon is elérhető távolságba kerül: Olaszország vezető konyhabútor cége, a Veneta Cucine megnyitja első showroomját Budapest belvárosában. Az elérhetőség nem csak földrajzi távolságban nyilvánul meg: az egyedi, kézműves hagyományokat innovatív design megoldásokkal ötvöző bútorok árkategóriában is elérhetőnek számítanak. Az olasz konyhabútor design így, egy releváns piaci hiányt pótolva, szó szoros értelemben karnyújtásnyira válik. A brand piacra lépése mögött a, már itthon több design világmárkát is sikeresen bevezető Solinfo Group áll.

Hat évtizednyi szakértelem

A Veneta Cucine története 1967-ben kezdődött a Treviso tartományban, a prosecco és a tiramisu otthonában. Az elmúlt évtizedekben aztán a helyi, családi vállalkozás világszinten meghatározó, 800 alkalmazottat foglalkoztató, multinacionális vállalatcsoporttá nőtte ki magát. Az alapító három fia a mai napig a cégvezetésben maradt, így biztosítva az eredeti értékek megőrzését, valamint az időtálló hagyományok és a friss trendek harmonikus kombinációját. A Veneta Cucine ízig-vérig olasz mentalitást képvisel: funkcionális esztétika, tiszta, mégis nagyvonalú formavilág, természetes anyaghasználat és könnyed elegancia. A fakitermelés és feldolgozás házon belül történik lokális alapanyagokból, amely garantálja, hogy a konyhák a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. A gyártás mindeközben a fenntarthatóság iránt elkötelezve zajlik: telephelyeiken kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használnak.

Bőséges választék testre szabva

A Kertész utcai bemutatóterem nem csak az olasz design új hazai fellegvára, hanem az ország legnagyobb konyha showroomja lett egyben. Az impozáns, három szintes, 550 m2-en elterülő helyszínen tíz ikonikus konyharendszer és negyven modell alkotja a nem mindennapi választékot. A konyha elemek öt különböző struktúrára épülnek, és háromszáz szín– és anyagkombinációban érhetők el. A választott bútorok így valóban a személyes igényekhez és ízléshez tudnak igazodni.

Az exkluzív életérzést a gondosan megkomponált enteriőr fokozza: a Kerakoll felületekkel díszített térben Vibia lámpák, a Home of Solinfo által kínált kiegészítők és egyedi Timbart asztalok serkentik az inspirálódást.

Fotók: Gosztom Gergő / Solinfo Group

Forrás: Sajtóanyag