Örök darabok találkozása egy 21. századi bérházban | PRZESTRZENIE studió

Örök darabok találkozása egy 21. századi bérházban | PRZESTRZENIE studió

Magdalena Daszkiewicz a PRZESTRZENIE studió építésze a bérházak különleges atmoszféráját felhasználva rendezte be egy háromfős család otthonát, amiben a loft és a pop-art stílus keveredik minimalista elemekkel.


A lakberendezés művészete nagyrészt arról szól, hogy hogyan képes a designer megtalálni azokat a darabokat, amelyek kiegészítik egymást, és amik ezáltal képesek megjeleníteni azt a víziót, ami a tervező szeme előtt lebegett. Ez kifejezetten nehéz akkor, ha több, egymástól eltérő stílust szeretne összeházasítani.

Az alábbi eneteriőr esetében páratlan munkát végzett Magdalena Daszkiewicz, ugyanis a különböző stílusokból érkező darabok szinte észrevétlenül olvadnak össze és alakítanak ki eklektikus, eddig nem ismert esszenciát. A tárgyak és színek sokfélesége nem zavarja össze a szemet, hanem izgalmassá teszi a teret.

A loft hatásért elsősorban a több helyen visszatérő fekete, vasszerkezetes polcok felelősek, illetve a fekete lámpák a konyhában, vagy a fekete Vertigo csillár a nappaliban.

A nappali és a konyha kialakítása leginkább a hatvanas és hetvenes évek modernista enteriőrjeit idézi, annak ellenére, hogy több kortárs darabot is megtalálhatunk a lakásban.

A jellegzetes fekete vonalak a fürdőben is visszatérnek, itt azonban a lakás többi részével ellentétben letisztult, minimalista formákkal találkozhatunk, mint például a fehér ovális kád vagy a mosdópult.


De hogyan érhetünk el hasonló hatást saját lakásunkban?

Összegyűjtöttük néhány lehetőséget, amelyekkel hasonló vintage hangulatot teremthetünk saját életterünkben.

A nappali központi eleme a kék Indivi kanapé, amelyet Anders Nørgaard tervezett a dán minimalizmus jegyében. A sötétkék kanapé letisztult formájával egyszerre simul környezetébe, és diszkréten dobja fel azt élénk színével.

Az elegáns, tölgyfa borítású Delan fiókos szekrény az ötvenes és hatvanas évek stílusát idézi. Hasonlóképpen a Bahia párnahuzatok is, amelyek tökéletes díszei lehetnek egy eklektikus nappalinak.

A nappali falát ráadásul egy eredeti Jean Bazaine poszter díszíti, amely a francia festőművész egy 1970-es kiállítását hirdette annak idején.


Fotók: Mikołaj Dabrowski

PRZESTRZENIE studió | Web | Facebook | Instagram

Forrás: label magazine

továbbiak
Iggy Pop, Kraftwerk és más sztárok a veszprémi nyárban
lifestyle

Iggy Pop, Kraftwerk és más sztárok a veszprémi nyárban

Sok más előadó miatt is érdemes lesz Veszprémbe látogatni a nyáron. A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik nyári helyszínén, a veszprémi bútorgyár területén kialakított Gyárkert Kultúrparkban négy hónapon keresztül több mint hatvan külföldi és magyar előadó koncertezik majd. Az nyitóhétvégén, május 5-én ingyenes koncerttel készül a helyi
Kiruccanás a Kárpátokban—Kolozsváron jártunk!
lifestyle

Kiruccanás a Kárpátokban—Kolozsváron jártunk!

Nem rossz, ha a római hosszúhétvégénket egy kárpát-medencei kiruccanásra cseréljük: Kolozsváron jártunk, ettünk, művelődtünk! Egy hosszúhétvégi program megalkotása sosem egyszerű: maradjak otthon és pihenjek; esetleg utazzak el vidékre; egy gyors látogatás Londonban vagy Milánóban? Mindegyik megfelelhet, hangulattól függően, azonban kétségtelen, hogy a pár napos városlátogatás lett az elmúlt évtized szenzációja.
Trigger warning – Interjú Magyar Eszter sminkmesterrel, a Makeupbrutalism megalkotójával
lifestyle

Trigger warning – Interjú Magyar Eszter sminkmesterrel, a Makeupbrutalism megalkotójával

Szinte fáj rájuk nézni, de mégsem bírjuk levenni róluk a szemünket: a Makeupbrutalism nevű Instagram-oldal sminkmestere, Magyar Eszter képei a hagyományos esztétikumot a feje tetejére állító képei bejárták az egész világot. Bár rengeteg kritika éri a neten, mégis olyan brandekkel dolgozott már együtt, mint a Gucci vagy a Byredo. Tradicionálisan