Pályázat a jövő designereinek | Zöld designtábor

Pályázat a jövő designereinek | Zöld designtábor

Ingyen táborozhat negyven kreatív fiatal a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood programjában.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Hello Wood zöld designtábort hirdet a 15-20 éves korosztály számára. A részvételhez a koronavírus-időszak tapasztalataira reflektáló videóval kell jelentkezni, a pályázók közül pedig egy három tagból álló szakmai zsűri választja ki azt a negyven fiatalt, akik ingyenesen táborozhatnak.

A workshopok az építészet, a klímatudatosság, a fenntartható fejlődés, a formatervezés, a textil- és divattervezés, a fotó, az animáció, a grafika, a kisfilm és az ékszertervezés területét érintik. Az augusztus elején megrendezendő  táborban részt vevő fiatalok kipróbálhatják, mivel foglalkozik egy designer; a vizuális és tárgyi, valamint az épített környezeti kultúra ismereteire alapozva játékos, ugyanakkor tényleges cselekvésre ösztönző programokon vehetnek részt. Lehetőséget kapnak, hogy művészeti és kreatív képességeiket felfedezzék, használják, fejlesszék, ezáltal önmagukat is jobban megismerjék.

A július 19-ig benyújtható pályázati kisfilmnek reflektálnia kell az utóbbi idők nehéz időszakára, amely rávilágított arra, hogy milyen törékeny is az emberi élet egyensúlya. A szervezők szeretnék, ha a fiatalok saját megoldást mutatnának arra, hogy az otthoni bezártság után hogyan térhetünk vissza az élő közösségekbe, hogyan óvhatjuk meg azokat az együttlétre koncentrálva, a környezetünk, a természetvédelem értékeit szem előtt tartva.

További információk és jelentkezés a Hello Wood oldalán.

A szervezőkről:

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja a magyar társadalom környezeti és fenntarthatósági problémákkal szembeni érzékenységének növelése, a helyi közösségek bevonása a megoldások keresésébe és a klímavédelemmel kapcsolatos elkötelezettség kialakítása. Ennek érdekében az alapítvány kiemelten támogatja a környezetvédelemmel és klímaváltozással kapcsolatos ismeretek többszintű oktatásának kialakítását és fejlesztését. A szervezet szem előtt tartja a társadalom környezettudatosságának fejlesztését, a társadalom és a környezet közötti új viszonyrendszer kialakítását, a klímaváltozás hatásaival szemben való fellépést, az alkalmazkodás helyi és országos közösségi programjait.

A Hello Wood többszörösen díjnyertes független oktatási platform, amely tíz éve foglalkozik építészeti és designoktatási programok szervezésével, mindemellett kreatív építészeti stúdió, amely teret biztosít kis- és nagyléptékű installációk tervezéséhez és termékfejlesztéshez. Munkáik két fő jellegzetességet hordoznak magukon: nagyrészt fából készülnek, valamint ötvözik a művészi megközelítést a társadalmi gondolkodással. 2007 óta foglalkoznak gyermekprogram szervezéssel, design témájú készségfejlesztő programjaik során egészségközpontú életmódot folytató tervezőművészek, designerek dolgoznak együtt a tervezés, a kétkezi alkotás és a design területe iránt érdeklődő gyerekekkel és fiatalokkal.

Fotók: Darab Zsuzsa

továbbiak
Elképzelt valóság | Hugo Fournier
architecture

Elképzelt valóság | Hugo Fournier

Pasztelles színárnyalatok, álomszerű jelenetek és szokatlan, absztrakt kompozíciók: a francia Hugo Fournier alkotásaiban az építészet, a design és a technológia találkozik a képzelettel, melynek segítségével egy utópikus világban találjuk magunkat. Hugo Fournier digitális művészként kezdetben kétdimenziós alkotásokat hozott létre, de egy idő után behatárolva, korlátozva érezte magát: „A 3D-s digitális
Miniház új szögből  | Diagonal Dwelling
architecture

Miniház új szögből | Diagonal Dwelling

Az előregyártott kabinház-koncepciót ötvözte a luxussal a NYDE stúdió meghökkentő formában. Íme, egy újabb kabinház [https://hypeandhyper.com/workstation-kabin-hello-wood/] , ami szembemegy a normákkal: a NYDE [https://www.nyde.studio] stúdió tervezője, Nicos Yiatros által álmodott Diagonal Dwelling messze túlmutat az unalmas prefab házikókon és új perspektívába helyezi a miniház-élményt. Az
Szörf a Balti-tengeren
poland

Szörf a Balti-tengeren

Aki Európában tervez szörfözést, az általában Portugáliában, a Kanári-szigetekben vagy esetleg Baszkföldben gondolkozik. Pedig az Atlanti-óceánon kívül is van szörfös élet, még ha kicsi is – például a lengyel tengerparton. A Balti-tengernek valójában nincs közvetlen érintkezése az óceánnal,  ilyen esetben meglehetősen ritka, hogy tökéletes körülmények álljanak össze a hullámszörfhöz. Az általában