Pasztell piactér barokk környezetben | KONNTRA

Pasztell piactér barokk környezetben | KONNTRA

A horvátországi Varasd barokk városközpontjában elhelyezett új kioszkok nem visznek új színt a régi templom és a házak környezetébe. A meglévő pasztellárnyalatokat jóval élénkebben követik, rugalmasságukkal pedig lendületet adnak a régi piactérnek.

Az utóbbi években Varasdon feléledtek a kézművesség mindig is jelen lévő hagyományai, ezért vált aktuálissá a városka híres kézműves piacterének korszerűsítése is. A téren tavaly helyezték el a KONNTRA építész iroda tervezte kioszkcsoportot, amely nagyon finoman, mégis hatásosan dobja fel a környezetét.

A moduláris kioszkokat úgy helyezték el, hogy a járókelők kényelmesen tudjanak közlekedni tőlük, de egy kis főteret is kialakítottak közöttük. A dobozok két oldalról teljesen megnyithatók a tér felé, így egy kinti és egy benti bemutatóteret is kialakíthatnak az eladók, vagy utóbbit meghagyhatják műhelyüknek is.

A fahomlokzat rózsaszínje a templom és a környező házak pasztellárnyalatú falainak színeit idézi meg, felélénkítve. A kioszkok nyitott állapotában azonban nem ez, hanem a perforált, rétegelt lemezek dominálnak, na és persze a kézműves termékek, hiszen a projekt célja végső soron ezek kiemelése volt.

KONNTRA | Web | Behance |  Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

továbbiak
Óda egy színhez  Nyizsnyevartovszk városából
east

Óda egy színhez Nyizsnyevartovszk városából

A fehér annak a felületnek a színe, amely a fény teljes spektrumát változatlanul veri vissza. Amikor a mindennapi életben fehér színnel találkozunk, azt gyakran mesterséges pigmenteknek, például a titán-dioxidnak köszönhetjük, a természetben pedig a tej vagy a kókusz a legfehérebb dolgok, amelyekre asszociálunk. Oroszországban a fehér a friss hó színe.
Ma este Highlights of Hungary díjátadó
east

Ma este Highlights of Hungary díjátadó

Rendhagyó díjátadón ünnepli napjaink hőseit a Highlights of Hungary: online streamen közvetítik az eseményt, amelyre izgalmas produkciókkal készülnek a szervezők, és az is kiderül, hogy kik vihetik haza a kétszer kétmillió forintos fődíjakat. A „Hass, alkoss, gyarapíts” szellemében ma este nyolc és kilenc óra között élő streamen követhetjük a kiváló
Virtuális bútorok kerültek kalapács alá egy online aukción | Andrés Reisinger
art

Virtuális bútorok kerültek kalapács alá egy online aukción | Andrés Reisinger

Online aukción keltek el Andrés Reisinger argentin formatervező virtuális bútordarabjai. Andrés Reisinger szürreális, álomszerű, 3D-vizualizációs alkotásairól vált ismertté. Legújabb kreációi a The Shipping nevet viselik, különlegességük, hogy a vizuális ingereken túl olyan 3D-s, virtuális terekbe is elhelyezhetők, mint például a Decentraland, a Somnium Space vagy a Minecraft. A 3D-modellek továbbá