Plexidobozokkal oldaná meg a tengerparti strandolást egy olasz designer

Plexidobozokkal oldaná meg a tengerparti strandolást egy olasz designer

Nyakunkon a nyár, de a Covid-19 világjárvány után sokan elgondolkoznak, hogy fognak kinézni 2020 nyarán a strandok és tengerpartok?

Umberto Menasci, római designer SafeBeach címet viselő projektjével válaszol erre a kérdésre – plexidobozok kitelepítésével oldaná meg a problémát, melyek kellő távolságot biztosítanak a strandolók között.

Bár a nyarat legtöbbünk a szabadsággal azonosítja, a vírusnak tulajdonítható új szabályok – mint a social distancing is –, kompromisszumra kényszeríthetnek bennünket. Erre lehet egy megoldás Menasci plexidobozos ötlete. A nyitott boxokat csak jelzésértékkel határolnák az átlátszó plexilapok, melyekhez egy pár napozóágy és egy napernyő tartozna.

Az ötlet elég vegyes fogadtatásra talált: egyes kritikák szerint a tengerparti széllökések miatt életképtelen az ötlet, más vélemények szerint pedig felesleges elhatárolni az embereket a parton, ha a vízben nem tartják majd be a távolságot.

A biztonságos strandolás ezért valószínűleg inkább az egyéni felelősségvállaláson múlik majd. Ha az emberek tartják a távolságot, a hotelek és bárok pedig nem zsúfolják annyira össze a napágyakat, mint eddig, akkor valószínűleg nem a tengerpartok lesznek a vírus legújabb gócpontjai.

Forrás: designboom

továbbiak
Pihenő repülőgépek Tom Hegen légi felvételein
art

Pihenő repülőgépek Tom Hegen légi felvételein

Tom Hegen [https://www.behance.net/TomHegen] új fotósorozatában a repülés globalizált világunkban játszott szerepét vizsgálja, és művészi csendben fejezi ki a jelenleg zajló leállásokat. A repülés a globalizáció egyik kulcseleme. A civil repültetés kezdete óta az emberek és különböző tárgyak A-ból B-be juttatása egyszerűbbé és gyorsabbá vált a kontinensek
Lost in Praha | #stayhomecreative
art

Lost in Praha | #stayhomecreative

Budapest és Pozsony után most Prága következik! A kijárási korlátozások idején Petr Kopal készített felvételeket a cseh fővárosban lézengő járókelőkről, mi pedig nagyjából ugyanekkor akadtunk rá a „Domased” [https://www.facebook.com/sedimedoma/] Facebook oldalra, ahol cseh és szlovák alkotók remekművei jöttek velünk szembe. Egyértelmű volt tehát, hogy ezt a
Itt vannak a BASIC újdonságok | NON+
divat

Itt vannak a BASIC újdonságok | NON+

A „less is more” elvét valló ruhamárka BASIC gyűjteménye a korábbi szezonális kollekciók legnépszerűbb fazonjaival bővül időről-időre: a kínálatban ezúttal 13 új modell közül válogathatunk. Az elmúlt tíz év során több mint 500 fazon került ki Kiss Sarolta, a NON+ [https://nonplusz.hu/] márka alapító-tervezőjének kezei alól. Ebből a félezer