Poznań legédesebb és legújabb bárja | CANDY

Poznań legédesebb és legújabb bárja | CANDY

Szinte álom és valóság játéka. Meseszerű, édeskés és nagyon rózsaszín, majdnem olyan, mint Willie Wonka műhelye gyerekkorunkból. A legújabb poznańi CANDY koktélbár a romantikus belső terek, a pasztell színek és a neonfények kedvelőit azonnal magával rántja.


A CANDY koktélbár a Wrocławskán, Poznań központjának egyik legforgalmasabb utcájában található. Nehéz nem rácsodálkozni az üzletre, amint belépsz – neon cukorkák, nyalókák és muffinok lógnak mindenhol, valamint óriási, lufiból készült felhők fogadnak. A projekt megálmodója Emilia Szczudło, az E'SpaceStudio stúdiótól. A belső tér színskáláját a pasztell rózsaszín és a kék kombinációjára építette. Erős, valamint karakteres jegye a csíkos, fekete-fehér tapéta a mennyezeten, mely keretbe foglalja a belső teret. Emilia ezt a motívumot társította a beugró boltíves ablakok, a fürdőszoba padlózatának és az oszlopok külső burkolásához is. A tervezési folyamatban a klasszikus, sikkes enteriőrökre való hivatkozások játéka nyújt elegánsabb hangulatot. A falakon és a mennyezeten dekoratív stukkók köszönnek vissza, az asztallapokat pedig fehér márvánnyal borították.

A modern, egyedi hangulat azonban nem vész el. A falakon látható plakátokon régi szobrokat ábrázoló kollázsok találhatók. A rózsaszín velúrral kárpitozott ülések az 1950-es évek amerikai út menti ételbárjaira emlékeztetnek, melyeket rózsaszínre festett acélrács választ el egymástól. Ahogy az mostanában szokás, a nagy lámpát soha nem használjuk! Jelen esetben Emilia nem bízta a véletlenre a fényforrások hangulatvilágítását. Nem találhatóak hagyományos lámpák a belső térben, a fő világítás cukorka alakú neonlámpák és rejtett lineáris LED világítás. A neonmámorban úszó fények kiemelik a belső tér meseszerű hangulatát, és fiatalosan futurisztikus hangulatot kölcsönöznek neki. Bizonyára mindenki örömmel tér be egy-egy kellemes koktél elfogyasztására a CANDY-be!

Fotók: Bartek Bielinski

E’SpaceStudio | Web | Instagram
CANDY | Facebook | Instagram


Forrás: LABEL

továbbiak
150 év alatt Budapest körül Kondor Vilmossal
lifestyle

150 év alatt Budapest körül Kondor Vilmossal

Emberek, szavak, épületek, történetek és hangulatok – ebből és még sok minden másból jött létre az elmúlt 150 év során az a Budapest, amit ma ismerünk. Az évforduló kapcsán olyan embereket kérdezünk a magyar főváros múltjáról, jövőjéről, illetve a Budapesthez fűződő személyes kapcsolatukról, akik ezer (de legalábbis százötven) szállal kötődnek hozzá.
Egy átalakulásra szoruló konstruktív együttműködés
strategy

Egy átalakulásra szoruló konstruktív együttműködés

Interjú Daniel Höltgennel, az Európa Tanács munkatársával, az emberi jogokról, a demokráciáról és a jogállamiságról, a háború, a jogtiprás és a globális világrend megrendülésének borús időszakában. Az Európa Tanács (ET) 1949-ben jött létre a jogállamiság, a demokrácia és az emberi jogok védelme és érvényesítése céljából. Mind Ukrajna, mind Oroszország tagja
Perspektívaváltás: a bécsi Leopold Museum elferdített képekkel figyelmeztetett a klímaváltozásra
lifestyle

Perspektívaváltás: a bécsi Leopold Museum elferdített képekkel figyelmeztetett a klímaváltozásra

Klasszikus festményekkel hívta fel a figyelmet egy bécsi múzeum arra, hogy az eddig természetesnek vett értékeink mekkorát változhatnak a globális felmelegedés miatt. Pár fokkal melegebb lesz télen, na és? – gondolják sokan a globális felmelegedéssel kapcsolatban. A bécsi Leopold Museum munkatársai új akciójukkal hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire drámai