Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Az Aterlier Tao+C építész iroda összenyitott két földszinti szobát és egy üvegházat, majd könyvespolcokkal rakta körbe, létrehozva egy privát könyvtárat egy sanghaji cég számára.


Az olvasóterem – amelyet a cég alkalmazottai és a tulajdonos barátai használhatnak – tizenkét fő befogadására alkalmas. A szobákat körülvevő masszív falakat is számításba kellett venni a tervezés során, hogy a végeredmény egy összefüggő, 76 négyzetméteres tér benyomását keltse. Ennek érdekében az ajtókat eltávolították, majd három széles nyílást alakítottak ki a helyiségek összekötésére, a további falszakaszokat pedig más építészeti elemek, például egy félkör alakú fa könyvespolc rejti el. Ennek eredményeként a falak és a szerkezeti oszlopok “feloldódnak” a térben, hogy egy nyitottabb belső tér érzetét keltsék.

Forrás: Dezeen