Pszichedelikusan retró | BUCK.STUDIO

Pszichedelikusan retró | BUCK.STUDIO

Amerika kilencvenes évekbeli underground kultúrája és a hetvenes évek pszichedelikus művészete ötvözve a kortárs minimalizmus esztétikájával: a lengyel BUCK.STUDIO tervezett egyszerre modern és posztmodern enteriőrt a Wrocław központjában elhelyezkedő, Biggy névre hallgató burger- és pizzabár számára.

A Biggy étterem hosszú, folyosószerű alaprajzzal rendelkezik: ahhoz, hogy az enteriőr nyitottsága megmaradjon, a BUCK.STUDIO acélrácsból készült elválasztókat tervezett a térbe, kisebb étkezési zónákra osztva azt. A válaszfalak élénk piros, kék és sárga színt kaptak. Az étkezési zónák étkezőpulttal és kétszemélyes asztalokkal válnak teljessé: utóbbiaknak egy padszerű ülés ad keretet, amely a falburkolat tükröződéseként mélykék és fehér rácsmintás kárpitot kapott.

A négyzet alakú csempeburkolat és az acél válaszfalak merev ritmusát a kissé pszichedelikus hatást keltő, konfettiszerű mintával ellátott padlóburkolat ellensúlyozza. A tér hangulatát a Łukasz Wojciechowski által tervezett, graffitiszerű neonfeliratok teszik még izgalmasabbá, olyan szeszélyes és humoros töltetű üzeneteket hordozva, mint a „Cheesus walks with me” vagy a „Legalise marinara”. A hely népszerűségét tovább növeli a térben helyet kapó vintage videójáték-gép, valamint a négyzet alakúra vágott finom pizzaszeletek, lédús hamburgerek és különleges kézműves sörök kínálata.

Fotók: PION (Basia Kuligowska, Przemysław Nieciecki)
Forrás: Yatzer

BUCK.STUDIO | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Hiánypótló logógyűjtemény | Hungarian Logos
design

Hiánypótló logógyűjtemény | Hungarian Logos

Magyar Posta, Centrum Áruház, MÁV, Vasedény – csak néhány azok közül az ikonikus intézmények közül, melyek hosszú évtizedeken keresztül meghatározták a magyar hétköznapokat. A karakteres logók egy életre beégtek a retinánkba, de vajon tudjuk-e kik és mikor tervezték őket? A hiánypótló Hungarian Logos Instagram-oldalnak hála most megtudhatjuk! A Hungarian Logos [https:
Reggel kilencig kávé zabtejjel
design

Reggel kilencig kávé zabtejjel

A Mexikóban született, ma már Kanadában élő Gabriel Cabrera fotográfus képei izgalmas világba kalauzolnak el minket. Mintha James Bond és a Twin Peaks világát kevertük volna össze egy pohárban, hogy aztán egy nagy marék jeget hozzáadva egy húzásra meg is igyuk a koktélt. Szöveg: Sebestyén László fotográfus Eklektikusnak tűnő, de
Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week
design

Hibrid formában valósul meg az idei Budapest Design Week

Tartsd körforgásban! – ez idén a Budapest Design Week mottója, amit a vírushelyzethez alkalmazkodva október 1-11. között hibrid formában rendeznek meg. A klasszikus helyszínek mellett az online térben is várhatók programok a koncepció szerint. A tizenhetedik Budapest Design Week [https://www.facebook.com/budapestdesignweek] a körforgásos gazdaság (circular economy) fontosságára és