Pura-Case | fertőtlenítés ózonnal

Pura-Case | fertőtlenítés ózonnal

A vírusok vagy baktériumok hosszú ideig életben maradhatnak a ruháinkon is. A higiéniára pedig a Covid-19 miatt most még koncentráltabban kell figyelnünk. Ebben segíthet a szekrénybe helyezhető, teljesen futurisztikus, új szerkezet, amely ózonnal tisztítja az öltözékeinket.

Az olasz Carlo Ratti Associati stúdió olyan akkumulátorral működő, szekrénybe helyezhető tisztítóberendezés koncepcióját dolgozta ki, amely az ózon felhasználásával a ruháinkból egy órán belül eltávolítja a baktériumok és a vírusok 98%-át. Az újrahasznosított anyagból készülő, hordozható Pura-Case-t főleg olyan helyeken javasolják használni, ahol sok ember megfordul – irodákba, vendéglátóhelyekre, ugyanakkor persze az otthonainkban is remekül funkcionálhat.

A koronavírus-járvány teljesen átalakítja a higiéniával kapcsolatos elképzeléseinket, szokásainkat. És vajon hogyan változtatja meg a háztartásokat? (ide kapcsolódó írásainkat lásd ITTa szerk.) A Pura-Case jó alternatívát nyújthat ebben az új „időszámításban” – az ózon felhasználásával ruhákat sterilizál, miközben csökkenti a felesleges mosás szükségességét és ezáltal a vízfogyasztást is.

Az akár négy akasztót is tartalmazó szerkezetet légmentes cipzárral zárhatjuk le. A tisztítási folyamat pedig a Pura-Case mobilalkalmazáson keresztül is elindítható és vezérelhető. Az amúgy káros hatást is kiváltható ózon a természetes bomlási folyamat révén oxigénné redukálódik, ezáltal a ruhatartó biztonsággal nyitható a tisztítás befejeztével.

A Scribit megbízásából tervezett Pura-Case prototípusa a startup torinói gyárában készült. Hamarosan elindul Kickstarter kampánya, amelynek sikere esetén a közeljövőben elindulhat a gyártása is.

Forrás: dezeen

továbbiak
Kirokaze pixel
design

Kirokaze pixel

Kirokaze, vagyis Gerardo Quiroz [https://www.deviantart.com/kirokaze] azt állítja magáról, hogy ő mindössze egy pixel művész. Jogos, végül is az – sőt újabban már mindenki annak tűnik – ugyanakkor, ha jobban megnézitek az alkotásait, akkor beláthatjuk, ennél jóval többről van szó. Csináltunk egy kis válogatást nektek a munkáiból, de ha
Parkolás másképp | Edison 333
digitális

Parkolás másképp | Edison 333

A londoni Colorsponge . [https://www.behance.net/colorsponge] olyat tett le az asztalra, ami után minden cyberpunk rajongó megnyalná mind a tíz ujját. Az „ Edison 333” minden egyes képkockája tökéletesen hozza a „Szárnyas fejvadász ”-életérzést, és az egész CGI! A Fabio Sasso által indított Abduzeedo [https://abduzeedo.com/] oldalon találtunk
Hobbiból hivatás | Interjú Cseh Eszter Sára fotóművésszel
divat

Hobbiból hivatás | Interjú Cseh Eszter Sára fotóművésszel

Pasztelles, kifinomult színárnyalatok, egyszerű és őszinte kompozíciók. Nem készült fotóművészeti pályára, de képi világa már most nagyon egyedi és felismerhető. A sokoldalú Cseh Eszter Sára (művész nevén Eszter Sarah) részletekig kidolgozott, gondosan megrendezett portré- és divatfotókat készít, de még nagyon sok területen szeretné kipróbálni magát. Interjú! Kezdetben közgazdásznak készültél, majd