fbpx
Nyomj Entert

Rendhagyó minták és nemes textúrák uralják a lódzi bérház enteriőrjét

A Pinterest világában számos inspiráló, szemet gyönyörködtető és trendi belsőépítészeti koncepcióval találkozhatunk, de vajon mi teszi ezeket igazán egyedivé? Egy különleges tárgy, a stíluskorszakok keveredése, vagy akár egy első látásra nehezen értelmezhető, izgalmas vizuális elem? A lengyel származású Karolina Rochman Design újabb tervezésében ezekből mind található egy csipet.


Az 1938-ból származó lódzi bérház bejáratát – mint egy ősi kincstár kapuját – a ház márványból faragott izmos őrei őrzik, ezért is kapta a The Atlant project nevet. Az épület belsejébe mélyedve valóban nem nehéz egy hajdani világ lenyomatához hasonlítani, hiszen az enteriőr tervezője, Karolina Rochman-Drohomirecka a kikapcsolódás és az otthon igaz szentélyét teremtette meg. Nemes színekkel, anyagokkal, textúrákkal és bohókás kontrasztokkal egy mitikus hangulatot elevenít meg modern környezetben. A terek hitelességének titka a jelenben előbújó elmúlt évtizedek lenyomataiban keresendő, hiszen egy kis gyengédség és ügyesen elvégzett felújítás lehetővé tette számos eredeti elem egykori pompájának visszaállítását.

A régmúltból feléledt bravúros elemekhez tartozik a gipszstukkókkal díszített mennyezet, ami intenzív színekre festve, teljes fényes felülettel vonja magára a figyelmet, de ide sorolható még a bejárati, illetve néhány belső ajtó, valamint a tölgyfa parketta is.

Az erőteljes színpalettát hasonlóan intenzív minták egészítik ki, amelyek a francia Ananbô márka és az amerikai Maison C tapétáihoz tartoznak. Továbbá a lakásban olyan nemzetközi márkák termékei sorakoznak, mint a La Maison Pierre Frey, a Farrow & Ball, az Élitis, az Eichholtz és a Mis En Demeure, ezek mellett viszont személyre szabott bútorok is díszítik a belső tereket. A színek és textúrák szokatlan használata nem véletlen, hiszen a lakás tervezője, Karolina a színek valóságra gyakorolt ​​rendkívüli hatásának tudományos szakértője, így munkái során ez a legkifejezőbb eszköze is.

Fotók: PION Studio

Karolina Rochman Design | Web | Faceboook | Instagram

Forrás: Design Alive

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük