fbpx
Nyomj Entert

Rétest ajándékozni jó – Új arculattal ünnepel az Első Pesti Rétesház

A magyar ornamentika szimbólumai, a minőségi alapanyagok és az érintetlen vidék érzése keveredik a tizenöt éves múltú Első Pesti Rétesház új arculatában. A hely hangulatából inspirálódva a márka vizuális világát a Socially gasztromarketing-ügynökség alkotta meg igazán huszonegyedik századi, letisztult formában.

Az Első Pesti Rétesház – neve ellenére – nemcsak rétesező, hanem egy tizenöt éve működő tradicionális családi étterem, hagyományos, magyaros ízekkel és egy kis nemzetközi kitekintéssel. A rétesek készítésében is részt vevő tulajdonosoknak a gyermekkor ízei, a magyar vidék hagyományai és a magas minőség lebegtek a szemeik előtt, amikor megnyitották éttermüket egy tizenkilencedik század eleji műemlék épületben. A múlt és a családi hagyományok nemcsak a sütemények ízében, hanem az enteriőrben is visszaköszönnek: a falakon rétest készítő asszonyok régi fotói, a polcokon saját családi és falusi életükhöz köthető emlék- és használati tárgyak sorakoznak, minden egyes részlet egy-egy apró családi történetet mesél el. Mindez patinás, de modern belsőépítészeti megoldások közé csempészve.

A kommunikáció mellett a Socially csapatát bízták meg az étterem arculatának újragondolásával: a munka során a már meglévő elemeket egészítették ki új motívumokkal, valamint egy új étlap, és díszdobok is készültek. Az arculatváltás során nemcsak az étterem újrapozicionálása volt a cél, hanem az is, hogy a rétesfogyasztást újra visszahozzák a hétköznapokba – szerették volna, ha a magyar vendégkör számára ismét opcióvá válik rétessel meglepni valakit. A minden alkalomra megfelelő díszdobozok között egy ünnepi időszakra hangolt és egy hagyományokat felelevenítő komarétes dobozt is megalkottak. A komarétes egy egészen a múlt századig élő magyar népszokásból ered: a hagyományok szerint komatállal ünnepelték a gyermekáldást és gondoskodtak arról, hogy zavartalanul teljenek az első közös napok. Komatálat nemcsak a komaasszony, vagyis az újszülött keresztanyja vitt, hanem az édesanya nőrokonai, szomszédasszonyai, barátnői is. A tápláló, tartalmas fogásokon túl fontos és édes része volt a különleges, csak erre az alkalomra készített rétes.

„Tervezéskor a hely hangulatához igazodtunk: a magyar ornamentika szimbólumait a népi giccs elemeitől megtisztítva, a minőségi alapanyagokra reflektáló érintetlen vidék érzésével gazdagítottuk, egy huszonegyedik századi, letisztult formában” – mondta el Csontos Eszter, a Socially csapat art direktora.

Socially | Web | Facebook | Instagram
Első Pesti Rétesház | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Balogh Kata

Forrás: Socially

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük