Művészet és funkció – a Robert Majkut Design díjnyertes tervezése

Művészet és funkció – a Robert Majkut Design díjnyertes tervezése

A Robert Majkut Design egy 1996 óta működő kreatív stúdió, amely az egyszerűbb építészeti, grafikai és terméktervezési, illetve márkaépítési feladatoktól fejlődött a nagyobb építészeti projektek megvalósításáig. Számos innovatív ötlet köthető a stúdióhoz, amely sajátos esztétikai érzékenységű, magas minőségű munkáival a világ legkülönbözőbb pontjain találkozhatunk.

Robert Majkut már több évtizede tervez közösségi tereket bankoktól kezdve szállodákon át, ezúttal viszont egy egészen más projektben kellett helytállni, amiből természetesen nem hiányzott a stúdió egyedi látásmódja sem.

A Robert Majkut Designnak most egy varsói lakás belsőépítészeti koncepcióját kellett megvalósítania. Privát belső tér, egyedi igényekkel: az 'At Barbara' projektben – amellett, hogy teljes mértékben a megrendelő kívánságait képviseli – felfedezhetőek a stúdió formabontó jellegzetességei. A kliens, Barbara kérésére a lakás az olasz Memphis-csoport posztmodern stílusjegyeit hordozza, amely annak ellenére, hogy a szakirodalom szerint megfoghatatlan, az egész lakásban visszaköszön. Az élénk tiszta színek, illetve a bútorok rendhagyó díszítése, a bizarrnak látszó formai megoldások meseszerű megjelenést kölcsönöztek az enteriőrnek. A másik fontos jellemző a hatvanas és hetvenes évek pop-art esztétikájában rejlik, ami egyre inkább felerősíti a nem mindennapi részleteket.

A színárnyalatok és textúrák változatos formában jelennek meg: a csillogó kék és zöld tükrök kontrasztban állnak a selyem és velúr tapétákkal, ami harsány párbeszédet kezdeményez a belső terekben. Robert Majkut energiája, illetve a kliens ízlése olyan művészi érzékenységet csempész a lakótérbe, ami olykor a mozivásznon is visszaköszön: nem véletlen, hiszen a színek fő inspirációját Pedro Almodóvar filmjei ihlették.

A projekt fénypontja egy kanadai művész festménye alapján készült mozaikfal, ami a konyha legfontosabb eleme. Emellett Majkut olyan eredeti alkotásokat keresett, amelyek kiegészíthetik elképzeléseit, így együttműködött a párizsi OAK Galériával, ennek köszönhetően pedig Christophe Gaignon kifejezetten ehhez a projekthez alkotta meg tükrét.

Az 'At Barbara' sikerét nemcsak a megrendelő öröme és elégedettsége bizonyította, hanem az is, hogy a projekt elnyerte a rangos European Property Award for Interior Design versenyt.

Robert Majkut | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Design Alive, Robert Majkut Design

továbbiak
Háborút vagy békét hoz a jövő?
strategy

Háborút vagy békét hoz a jövő?

Kövesse velünk a élőben a Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciáját! A Baltikum legnagyobb biztonságpolitikai konferenciájának, a The Rīga Conference 2022-nek exkluzív partnere a Hype&Hyper. Kövesse velünk élőben az eseményt angol nyelven, hogy megtudja milyen jövő vár ránk az orosz agresszió árnyékában és milyen kihívások lőtt áll a kelet-közép-európai régió. Az
Tanítani, de milyen áron?
strategy

Tanítani, de milyen áron?

Így keresnek és élnek Közép-Kelet-Európa tanárai. A tanárfizetéseket, a pedagógusok megbecsültségét, illetve az oktatás témakörét jelenleg rég nem látott figyelem övezi Magyarországon – az oktatók megélhetési nehézségekre, rossz körülményekre, túlterheltségre panaszkodnak, követeléseikben pedig a társadalom jelentős része támogatja őket, elvégre az oktatás sokak ügye, nem utolsó sorban pedig egy jól működő
Hogyan spórolhatunk az infláció és az energiaválság kereszttüzében?
business

Hogyan spórolhatunk az infláció és az energiaválság kereszttüzében?

A rekordmagas infláció és energiaválság igencsak arcon csapta a társadalmat, ám a valódi kihívás, vagyis a tél még előttünk áll. Mára a lakosság nagyrészének szembe kellett néznie a ténnyel, miszerint csak tudatos döntésekkel, spórolással fogják átvészelni a következő időszakot. Habár számos takarékoskodási módszer már széles körben ismert: mind tudjuk, hogy