fbpx
Nyomj Entert

Sose mutattak még ilyen jól a rongyszőnyegek

Az indián nyár őszbe hajló színeiben pompáznak a Bobkova kézi szőttesekből készült darabjai, amelyeket a tervező Kárpátokban tett kirándulása ihletett. A jól ismert nagymamaszőnyegekből cipők, táskák, ékszerek és ruhák készültek az ukrán brand stúdiójában.


Az ukrán divatszíntér egyik jelentős alakja, Kristina Bobkova huszonhárom évesen alapította márkáját, 1998 óta pedig pret-a-porter kollekcióival állandó tagja az ukrán divatheteknek. A Bobkova esszenciáját a nemi sztereotípiák feszegetése, a férfi, a női és a tradicionális japán szabásminták fúziója adja. A kívánt hatás: a darabok egyszerre sugározzanak erőt, magabiztosságát és nőiességet. A márkának az alkami viseletről is sajátos elképzelése van, így a ruhák időtől és alkalomtól függetlenül megállják a helyüket, akár egy elegáns eseményre készülünk, akár otthon szeretnénk kényelmesen eltölteni az időt.

A kollekció eredetileg északi témájú lett volna, de a pandémia miatt a tervező kárpáti falvakban, Krivorivnyában, Javorivban és Voroktában kötött ki, ahol elmélyedt a helyi kézműves hagyományokban és a régió történelmi sokszínűségében. A kollekció fő hivatkozási alapjai így a helyi rongyszönyegek lettek, az inspirációból pedig változatos fazonok és termékek készültek. A tökéletlennek tűnő, játékos textúra elkészítése meglehetősen fáradságos, öt mesterember körülbelül hatvan órányi munkájának gyümölcse. Igazi kincsek a tradicionális kézművestechnikák rajongóinak!

Bobkova | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük