fbpx
Nyomj Entert

Szokatlan és őszinte pixelképek egy kijevi kávézóban

A DOT kávéállomás enteriőrdesignja a lüktető, modern városi élet reflexiója. A mozaikból kirakott, meghökkentő pixelalkotásoknak és a berendezés atmoszférájának nem titkolt célja, hogy ne csak a kávé koffeintartalma, hanem a vizuális összhatás is felpezsdítse a betérőket.

A lokáció Kijev pezsgő belvárosa, ahol a helyi élet különböző dimenziói keresztezik egymást: a közeli irodaházakba, Kijev legnagyobb piacára, a Modern Művészetek Múzeumába tartók és a turisták egyaránt áthaladnak itt. A kávézó tulajdonosai ezt az eklektikus embertömeget szeretnék megszólítani. A belsőépítészetért felelős YOD Group ezért minden vendéget Kijev izgalmas kirakósának egy elemeként képzelt el, egy-egy pixelként. 


Az átlátszó homlokzat révén a kávéállomás a város részévé válik, beengedve az utcai energiákat. A lépcsőt és a falfelület egy részét fehér mozaikcsempék borítják, ezeken találhatók a pixelalkotások. „Szándékosan nem akartunk semmilyen rejtett üzenetet közvetíteni a központi képpel. Valami szokatlant, őszintét és egyetemeset akartunk létrehozni, amit egy átlagos nagyvárosi lakos naponta többször is átél. Olyan érzéseket akarunk kiváltani,  amelyek kizökkentik és elbizonytalanítják a látogatókat, mint egy erős arculcsapás, ami után egy kávéra van szükséged, hogy teljes gőzzel tudj továbbhaladni” – meséli ​​Gyimtro Boneszko, a YOD Group art directora a képről, amely egy lábfejet és egy arcot ábrázol.

A csupaszon hagyott téglafalak az 1900-as évekbeli épület értékét hangsúlyozzák, a pultot és a padokat pedig egy régi pajta gerendáiból alakították ki. Az időtálló anyag saját történetet mesél el és kontrasztban áll a rozsdamentes acélból készült hideg bútorokkal. Hangsúlyos enteriőrelem még a keskeny képernyőcsík, a rajta gördülő szöveggel, amely a pult mellett fut végig a falon és a padlón. „Ez a csík teremti meg a dinamikát és adja meg a ritmust. Olyan, mint a véredbe áramló adranelin egy dupla eszpresszó után” – vallja a YOD Group.

YOD Group | Web | Facebook | Instagram

Fotók: Andrej Bezuhlov

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük