fbpx
Nyomj Entert

Szürreális utazásra hív a Nanushka

A Nanushka 2021-es őszváró kollekciója, a Teleport a pandémia gyümölcse. A kreatív igazgató, Sándor Szandra akkori benyomásai és az őt körülvevö környezet elemei elevenednek meg a ruhákban. Szürreális képzettársítások letisztultan csomagolva, nőknek és férfiaknak egyaránt!

A kreatív asszociációs folyamatot a szülei otthonában lógó absztrakt képkeret indította el Szandrában: Jean Cocteau nyomatok emlékét és különböző szürrealista szimbólumokat idézett fel benne. Ezekből alakult, majd gyűrűzött tovább a kollekció elsőre meghökkentőnek tűnő képzettársításokra építkező világa. A különös egyveleg azt az érzetet kelti, mintha valaki végigzongorázott volna élete legfontosabb állomásain és különböző korszakok emlékeit gyúrta volna egybe. Mindez a gyakorlatban a brandimidzshez hű, visszafogott utalásokkal jelenik meg.


A kollekció az ellentétekből építkezett, a letisztult és hétköznapi viseletre alkalmas darabok tele vannak álomszerű, meglepő részletekkel A női ruhák játékosan értelmezik újra a klasszikus anyagokat: bolyhos és buklékötés, tweed és jacquard anyagok kapnak friss és bohém jelentésréteget. A valóságtól elrugaszkodott hangulat a férfiruhákon is megjelenik, a praktikus alapdarabokat virágos és batikolt printek bolondítják meg. Az összbenyomást a Nanushkára jellemző lezser erőlködésmentesség szövi át, amit a szabálytalan beállítású kampányfotók is kiemelnek.

Nanushka | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük