fbpx
Nyomj Entert

Tengerek partjain | TOP 5

A tengerpartok különös szegletei a világnak: a sós levegő, a sirályok hangja és a tenger morajlása mellett lelassulunk, kikapcsoljuk telefonunkat és a mának élünk. Mai válogatásunk körkép a legkellemesebb tengerparti városokról, amelyekben a pihenés mellett számos izgalmas program is lakozik.

Piran | Szlovénia, Adriai-tenger

A szlovén Piran különleges város: egyszerre érezhető itt a balkáni virtus, az olasz elegancia és a nyugalom. A város nem csak mélykék tengerpartjáról híres, az itt található épületek egytől egyig történelmi jellegűek.


Krynica Morska | Lengyelország, Balti-tenger

Krynica Morska, a lengyel kisváros év közben alig több, mint ezer főnek ad otthont, nyáron viszont megtelik pihenni vágyó turistákkal. A tengerparti látkép elsősorban a természet szerelmeseinek kedvez: a pihenés mellett számos kirándulási lehetőség is adott.


Rovinj | Horvátország, Adriai-tenger

Rovinj Horvátország egyik kincsesdoboza, nem véletlenül: az óvárosi hangulatot számos kulturális program fűszerezi. Minden évben itt rendezik meg például a Szabadtéri Művészeti Fesztivált és a Rovinji Fotókiállítást is.


Várna | Bulgária, Fekete-tenger

Várna a tengerparti lubickoláson túl számos történelmi és kulturális esemény helyszíne: színházak, múzeumok, kastélyok épp úgy találhatók benne, mint a homokos strandok. Bulgária a tengerpart mellett híres természeti adottságairól is: Várna környékén számos különleges sziklaalakzat található.


Pärnu | Észtország, Balti-tenger

Hosszú, fehér, homokos partok, sós szél, természeti értékek és romantikus életérzés jellemzi Pärnut, a Balti-tenger hangulatos városát. 2020-ban a balti-tengeri országok legfentarthatóbb városának választották meg sajátos turisztikai és természetvédelmi megoldásai miatt.

Források: Balkaninfo, Visit Estonia, Onet

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük