fbpx
Nyomj Entert

Természet ihlette harmónia | Viter House

Nem mindennapi lakóépületet álmodott meg az ukrán MAKHNO design és építész stúdió Kijevben. A hétfős családnak otthon adó Viter ház hatalmas ablakokkal és teraszok sokaságával alkot egységet a környezettel.

Nem csak szimbiózisban áll a természettel, de az inspirációt is abból merítette a letisztult formákkal operáló, időtálló szépséget sugárzó betonépület. Az építészeket munkájuk során a szél és annak lassú, de kitartó természetalakító ereje vezette el az alaktalanság tökéletes rendje és geometriája felé.

A lakóház földszintjének éles vonalai egészen lágy formákká finomodnak azt ezt követő szinten. A beton anyagi minőségétől szokatlan, amorf formák egészen lenyűgöző belső tereket eredményeznek. Sehol egy éles szög, teljes térbeli szabadság és éteri könnyedség hatja át az épület enteriőrjét.

A Viter ház a természet elemeivel kollaborál. Méltóságteljes és könnyed monolitként, mégis határozottan emelkedik ki a térből. A ház az ég felé nyújtózkodva együtt lélegzik a széllel, emlékeztetve minket: az igazi lényeg a harmóniában rejlik, harmóniát pedig ott találunk, ahol igazán otthon vagyunk. 

MAKHNO | Web | Facebook | Instagram
Forrás: Ignant

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük