fbpx
Nyomj Entert

Úszd be az országot: indul az Open Water Tournament!

Több ezren fedezhetik fel idén nyáron az országot – vízen! Open Water Tournament (OWT) címmel egyedülálló nyílt vízi úszóverseny-sorozat indul júniusban: a versenyzők nyáron a Balatonban, a Dunán és a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat. A sorozat első megállója Balatonfűzfő, nyár végére pedig kiderül, kik Magyarország legjobb nyílt vízi úszói. Az OWT szakmai támogatója Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó.

Az első versenyig már nem kell sokat várni, ugyanis június 26-án a Fűzfői öböl várja az úszókat: Balatonfűzfő és Balatonalmádi között három kilométeren próbálhatják ki magukat az amatőrök és kilenc kilométeren a profik. A következő megmérettetésnek Paks ad otthont július 17-én, ahol hét és tizenöt kilométeres, nyílegyenes pályán versenyezhetnek az indulók. Az OWT augusztus 21-én Gyékényesre látogat: a határmenti település egyik turisztikai látványossága a Kotró bányató, amely tizenöt méteres mélységével a búvárok kedvelt úticélja. A szédítő mélység és a tiszta víz miatt az úszók a búvárok által elsüllyesztett roncsokat és vízi élőlényeket, halakat is láthatják tempózás közben. A három kilométeres pálya további különlegessége, hogy közepén egy sziget található, ezt az amatőrök egyszer, a profik pedig háromszor kerülik meg.

Az indulók egyéni időpontok szerint regisztrálhatnak és egyesével rajtolnak, ezáltal elkerülhető lesz a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást, hiszen a lényeg az úszás. Az OWT versenyzőinek nem lesz más dolga, mint elmerülni a vízben és a saját teljesítményükre figyelni.

További információkért látogassatok el az Open Water Tournament weboldalára!

Open Water Tournament | Web | Facebook | Instagram

Forrás: sajtóközlemény

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük