Yölanda feneke kényelmes melegítőn bukkan fel újra

Yölanda feneke kényelmes melegítőn bukkan fel újra

A Yölanda három évvel ezelőtt pólómárkaként indult Debrecenből. A fenékmotívumot viselő termékeket a Venyige Kata-Ágh Evelin tervezőpáros álmodta meg, vállalkozásuk üzleti ügyeit pedig Lehel Frici egyengeti. A napokban óriási sikerrel debütált az új, melegítőegyütteseket tartalmazó kollekciójuk, melynek darabjai jövő héttől újra rendelhetők az Instagramon!

A brand alapvetően laza szabású, illusztrált felsőkkel indult, melyek közül a „My name” névre hallgató póló remekül összegzi a márka DNS-ét. Később minimál vonalvezetésű, hímzett pulóverek, majd melegítőnadrágok szélesítették a palettát, amelynek darabjait következetesen a fenékmotívum díszít.

„Yölanda egy izgalmas illúzió, akinek feneke különböző stílusokban és módokon jelenik meg az általunk alkotott illusztrációkon és fényképeken, melyek végül a termékeinkre kerülnek. Olyan ruhákat és otthoni kiegészítőket készítünk, amiket magunk is szívesen hordunk, illetve amikkel szívesen vesszük körbe magunkat. Minden megálmodott darabhoz tartozik egy »titkos« jelentés, amitől különlegessé válik számunkra, ezt szeretnénk tovább adni a vásárlóinknak is.”

A márka az utóbbi egy évben jelentős változáson ment át az arculatot és a gyártási folyamatokat illetően, ami főként a formák és design letisztultabb megjelenésén, valamint a termékek élettartamának növelésében érhető tetten.

A tervezés során a lányok törekednek arra, hogy klasszikus és időtlen darabokat készítsenek, így például a kezdetben használt, erőteljesebb printeket egyszerű, minimál vonalakra cserélték, megőrizve a márkát jellemző laza, lezser stílust. A termékek fenntartható körülmények között, Magyarországon készülnek, ily módon debütált a napokban az új melegítőkollekció is, melyet az idei év változásai és a hosszú izoláció ihlettek.

A ruhadarabokon kívül az elmúlt évek során más termékekkel is színesedett kínálatuk: a Yölanda tavaly karácsonykor limitált darabszámú kerámiakollekcióval, idén pedig lakástextillel jelentkezett. Utóbbiak esetében a párnahuzatok textúrájában tűnt fel a megszokott motívum.

Bár a kollekció első, limitált darabszámban készült melegítői már el is fogytak, Kata és Evelin azt mondták, annyira megszerették ezt az együttest, hogy a jövőben a fenekes melegítők több színben is elérhetők lesznek majd. A termékek uniszex kivitelben, S-L méret között újra rendelhetők a Yölanda Instagram-oldalán, ahová hamarosan felkerülnek az infók arról is, hogy mikortól lesznek megtekinthetők termékeik a Garden Studio&Café-ban.

Yölanda | Instagram

továbbiak
Egyszerűség és minőség a kávészacskóban | KTRL
east

Egyszerűség és minőség a kávészacskóban | KTRL

Sajátos ízvilágú kávék VHS-kazetták ikonikus mintavilágát idéző csomagolásban, az egyszerűséget hirdetve: a kávéínyencek számára jó hír, hogy megérkezett a KTRL elnevezésű kávékülönlegesség, amelyhez a Compact Studio készített jellegzetes címketervet. A KTRL kávémárka megálmodója Bajkó Péter, a budapesti Kontakt kávézó üzemeltetője és Nagy Roland, aki a pörkölésért felelős. Roland elmondása szerint
Görög indusztriál tarolt a legjobb hoteldesignt elismerő díjátadón
architecture

Görög indusztriál tarolt a legjobb hoteldesignt elismerő díjátadón

A legizgalmasabb vendéglátóipari építészeti projekteket is díjazták az AHEAD Awards 2020 versenyen: az első helyezést egy tengerparti görög hotel kapta, de a hívószavakról kivételesen ne a megszokott kék-fehér idill jusson eszünkbe! A Peloponnészoszi-félszigeten található Dexamenes hotel rozsdamarta épülete korábban borászati üzemként funkcionált, ám az 1920-as évek óta használaton kívül állt.
Művészpáros | NEONGREY
design

Művészpáros | NEONGREY

Míg egyikük végtelenül alapos, precíz és türelmes, addig másikuk kicsit nyughatatlan, folyamatosan igyekszik kibillenteni a dolgokat a megszokott rendjükből. Az asztalos és a látványtervező tökéletes párosa a kettejüké. Az IKEA-ban találkoztak, de ma már saját műhelyükben, a Népszigeten hozzák létre tárgyaikat, bútoraikat. Horváth Vikivel és Engler Gáborral beszélgettünk. TALÁLKOZÁS Gábor: