Görög indusztriál tarolt a legjobb hoteldesignt elismerő díjátadón

Görög indusztriál tarolt a legjobb hoteldesignt elismerő díjátadón

A legizgalmasabb vendéglátóipari építészeti projekteket is díjazták az AHEAD Awards 2020 versenyen: az első helyezést egy tengerparti görög hotel kapta, de a hívószavakról kivételesen ne a megszokott kék-fehér idill jusson eszünkbe!

A Peloponnészoszi-félszigeten található Dexamenes hotel rozsdamarta épülete korábban borászati üzemként funkcionált, ám az 1920-as évek óta használaton kívül állt. Luxusszállodát a görög K-Studio építésziroda varázsolt belőle, úgy, hogy közben maximálisan megőrizte az indusztriális épület jellegét.

A rozsdás falak maradtak, sőt, még az üzem óriási tartályait is megtartották, ami egyedi atmoszférát kölcsönöz az egyébként minden ízében kortárs esztétikát követő luxushotelnek.

A hotelról írt cikkünket itt találjátok, a verseny többi díjazottjának listája pedig ebben a cikkben érhető el.

Forrás: Dezeen

továbbiak
TYPORIGAMI | Itt van az új DE_FORM naptár
east

TYPORIGAMI | Itt van az új DE_FORM naptár

A DE_FORM stúdió hagyományaihoz híven az idei évet is figyelemre méltó naptárral zárta, melyet ezúttal mi is beszerezhetünk! A grafikai stúdió szinte minden évben készít ajándéknaptárt ügyfeleinek, 2021-es kalendáriumukat viszont már a nagyközönség számára is elérhetővé szerették volna tenni. A TYPORIGAMI nevet viselő, új naptár hívószava a türelem – különlegességei
Újpest Város Bora 2020
design

Újpest Város Bora 2020

Az évente megrendezett Újpesti BorVíkend egyik visszatérő programjaként idén is kiválasztották az aktuális kiállítók borai közül Újpest Város Borát. 2020-ban a Fekete Borpince bikavére nyerte el a címet, amelyhez a Faraway Design készített címketervet. Az Újpest Borvíkenden nyertesnek választott bor egy évig képviseli majd a kerületet különböző hivatalos eseményeken – ennek
Művészpáros | NEONGREY
design

Művészpáros | NEONGREY

Míg egyikük végtelenül alapos, precíz és türelmes, addig másikuk kicsit nyughatatlan, folyamatosan igyekszik kibillenteni a dolgokat a megszokott rendjükből. Az asztalos és a látványtervező tökéletes párosa a kettejüké. Az IKEA-ban találkoztak, de ma már saját műhelyükben, a Népszigeten hozzák létre tárgyaikat, bútoraikat. Horváth Vikivel és Engler Gáborral beszélgettünk. TALÁLKOZÁS Gábor: