fbpx
Nyomj Entert

3 prágai designmárka, ami inspirál minket

Szimpatikus karakterek és lélekmelengető megoldások. Ez a három prágai márka garantáltan vidámságot csempész az otthonokba. Ismerjétek meg az In August Company, Pauline Hagan és a Lappa Studio tárgyait!


In August Company

Az In August Company-ben a jatékosság, a jókedv és a tárgyak szeretete manifesztálódik. A márka tulajdonosai, Karolína Stryková és Teodorik Menšl mindketten kreatív szakemberek. Karolina grafikát, könyvkötészetet, illusztrációt és tipográfiát tanult, munkái során is ezeket kombinálja. Teodorik fotósként végzett, majd a weboldaltervezés felé kanyarodott. A közös márka először két szenvedélyüket – a rajzolást és a fotózást – ötvöző projektként indult.

„Mindketten rajongunk a designért és lelkes gyűjtők vagyunk, így nem sokkal azután, hogy elkezdtünk együtt élni, világossá vált, hogy a közös szenvedélyeink valami szórakoztató helyre fognak vezetni minket. Az In August Company nemcsak egy márka, hanem egy életérzés. Azt jelenti, hogy “jó társaságban lenni”… mind a dolgok, mind az emberek között. Határozottan hiszünk abban, hogy szép tárgyakkal körülvenni magunkat csak jót jelenthet. Olyan kis termékcsaládokat tervezünk, amelyek feldobják a hétköznapokat, mosolyt csalnak az emberek arcára, és amiktől otthon érzed magad, bárhol is legyél” – vallja Karolina és Teodorik.

Az emberarcú kerámiabögrék és vázák a brand jellegzetességei, amelyek mellett színes plakátok, nyomott mintás háztartási textíliák, pólók és táskák is színesítik a termékpalettát.


Pauline Hagan

Pauline Hagan egy Prágában élő brit-francia autodidakta tervező, agyaggal, ezüsttel és sárgarézzel dolgozik. Minden egyes kerámiatárgyát, ezüst ékszerét és kinetikus sárgaréz szobrát saját maga készíti el. Az utóbbi projektje Oscille néven fut, az ékszer- és kerámiamárkája pedig korábban Benu Made néven volt ismert, a közelmúltban viszont a saját neve alatt kezdett bele egy új brandbe.

Pauilne általában intuitívan, kevés vázlattal és tervezés nélkül alkot. Hagyja, hogy maga a folyamat határozza meg azt, hogy mivé válnak a tárgyak. Az AUBE kollekciója az újrakezdés hajnalát jelzi, amelyet a tavalyi bezártság táplált: első saját név alatt készült kollekciója, első kerámiamunkája és első sterling ezüst ékszersorozata. Különösen a negatív tér izgatja, nem is maga a tárgy áll a középpontban, hanem a körülötte lévő tér kap új életet a saját határain. Az absztrakt darabok szándékosan nyitottak az értelmezésre, finoman ösztönözve a nézőt arra, hogy asszociáljanak és gondolkodjanak a tárgyakról.


Lappa studio

A Lappát Lenka Preussova és Anna Leschinger tervezők alapították 2018-ban, tavaly pedig megnyerték a Czech Grand Design díját Az Év Felfedezettje kategóriában. A prágai stúdió a textil és az akusztikai tervezés kapcsolatával foglalkozik. Küldetésük, hogy lágyítsák és kellemesebbé tegyék azokat a belső tereket, amelyekben dolgozunk és élünk. Az akusztikai kényelem hiánya nagyon gyakori probléma a kortárs belső terekben, ugyanis a kellemetlen visszhangok kialakulásának egyik tipikus oka a belsőépítészetben jelenleg igencsak közkedvelt, nagy és sima felületek. Lenka és Anna ezért azt vizsgálja, hogy hogyan segíthet a textildesign a probléma áthidalásában, hogy jobban tudjunk koncentrálni, pihenni és könnyebben megértsük egymást.

Esztétikus hangtompító paneleik pozitívan befolyásolják az emberi pszichét, miközben vizuálisan is stimuláló hatásúak. A legújabb kollekcióban a pasztellszínű panelek LED lámpákkal párosulnak, amik hangulatfényt is generálnak a zajszűrés mellett. A felhasználóbarát-kialakítás lehetővé teszi a fény intenzitásának vagy pulzálásának beállítását.


In August Company | Web | Facebook | Instagram

Pauline Hagan | Web | Instagram

Lappa studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük