fbpx
Nyomj Entert

A földi éden | Szlovák Paradicsom Nemzeti Park

Szlovákia fantasztikus természeti adottságait mi sem bizonyítja jobban, mint hogy káprázatos nemzeti parkok rejtőznek az ország számos szegletében. A sok kincs közül a legfiatalabb a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park, amely azért számos különlegességet rejteget.

A bibliai utalás nem véletlen, hiszen itt járva az embernek olyan érzése támad, mintha a természet csodáit válogatták volna össze: vízesések, vonzó mészfennsíkok, szorosok és barlangok lélegzetellálító látványa fogad a fenyőerdők élénk élővilága mellett.

A nemzeti park területének leghíresebb részei a szűk szurdokok és a vízesések, amelyeket létrákkal és egyéb segédeszközökkel lehet megközelíteni, miközben felejhetetlen látványként nyújtanak. A park sokszínűségének köszöhetően a komoly természetjárók és az egyszerű turisták is találnak itt megfelelő útvonalat.

A Szlovák Paradicsom Nemzeti Park egyik legkülönlegesebb része a Dobsinai-jégbarlang, amit a világ legnagyobbjaként tartanak számon, sőt, évekkel ezelőtt felkerült az UNESCO világörökségi listájára is.

Szlovák Paradicsom Nemzeti Park | Web | Facebook

Forrás: Slovakia.travel

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük