fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Testet öltött modellek

Az ezredfordulótól kezdve számos újdonság, technológiai vívmány került a nagyközönség látóterébe. Ezek közül talán a legismertebb a 3D-nyomtatás technológiája lett, mely ma már bárki otthonába beköltözhet. Ezen a héten digitális szobrászattal kapcsolatos projekteket gyűjtöttünk össze.

Sokszor halljuk, gondoljuk, hogy a jövőben mindent robotok fognak végezni helyettünk, és ez az utópia már nem is tűnik olyan távolinak. A 3D-nyomtatás már nemcsak egy hobbi, hanem lassan egy komplett iparág gépészetét leváltó megoldássá növi ki magát. A tudomány, az orvoslás és a designipar olyan eszközök gyártását igényli, melyekhez nagy méretű műanyagfröccsöntő berendezések használata nem szükséges, azonban a pontos, aprólékos kialakítás annál inkább. De már a nagyobb horderejű projektekben, mint az építkezés, is megjelent a technológia. Az egyedi tervezésű 3D-nyomtatott házak prototípusai betörtek az építőpiacra, és ez akár a lakhatási válságból is kiutat mutathat.

Az 1987-ben szabadalmaztatott eljárás mára számos terméktervező kedvenc elfoglaltságává vált és elképesztő tudományos felfedezések lehetőségét vetítette előre, mint amilyen a 3D-s szerves sejt nyomtatása. De most ne bonyolódjunk bele a tudományos részletekbe, hanem lássuk, mit kezd pár kreatív elme a térben nyomtatás eszközeivel Argentínától Franciaországig!

NÖVÉNYGONDOZÁS

Palto – hydroponic pot | Buenos Aires, Argentína
Lautaro Lucero
Uido Design Studio


ORVOSI ESZKÖZ

Hue Inhaler | San Francisco, USA
Tim Zarki


GYEREKJÁTÉK

F:OKO | Tilburg, Hollandia
Loulou and Tummie .


KIEGÉSZÍTŐ

Encore | London, Egyesült Királyság
Sam Gwilt


BÚTOR

Jonction-T | Párizs, Franciaország
Samuel N. Bernier


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük