fbpx
Nyomj Entert

A gazdaságilag is működőképes design hazai élharcosai | Position Collective & Concept

A lámpa- és enteriőr tervezésben utazó, tekintélyes külföldi népszerűségnek örvendő Position Collective nemrégiben egy új, Position Concept névre hallgató brandet hozott a napvilágra. Megkérdeztük a tervezőket, hogy milyen koncepció húzódik az újítás hátterében.

A 2010-ben alakult Position Collective alapvetően Kertész Attila bútortervező és Simonfalvi Bence építész nevéhez fűződik, miközben Jónás László a csapat operatív agya. Az elmúlt években a márka égisze alatt egyszerre foglalkoztak saját márkás bútorok tervezésével és forgalmazásával, illetve egyedi bútor- és enteriőr tervezéssel. Londonban, Párizsban, Dubajban és Ausztráliában is vannak viszonteladóik, rendszeresen vesznek részt neves nemzetközi szakvásárokon, és olyan kaliberű ügyfeleket tudhatnak a hátuk mögött, mint a Google, a Mercedes Benz, a United Nations, vagy a Galeries Lafayette. Belsőépítészeti projektjeiket pedig olyan elismert sajtóorgánumok publikáltak, mint az Architectural Digest, a FRAME vagy a Wallpaper magazin. Bence elmondása szerint azonban ezek az különböző tevékenységi körök állandó zavart keltettek a brand imidzs szempontjából. Külső szemmel nem volt egyértelmű, hogy tervező irodáról, vagy bútormárkáról van szó, így nehezen pozicionálták magukat.

A Position Concept életre hívása lényegében ezt a kommunikációs gubancot hivatott kisimítani: egy transzparensebb, két egymással szoros kapcsolatban álló, mégis megkülönböztethető márkával. A Position Collective így kizárólag saját termékeket forgalmazó brand lett, miközben a Position Concept egy design-és belsőépítészeti tervezésre szakosodott szolgáltatásként jelent meg a porondon. A szellemiség természetesen ugyanaz az mindkettőnél:  klasszikus és kortárs formák vegyítése, időtálló stílus, minőségi anyagokkal. A cél pedig egy gazdaságilag is jól működő regionális design szektor kialakulásának segítése és a hazai kézműves hagyomány életben tartása, változatos szellemi kollaborációk és a helyi gyártók támogatása által. A közeljövőben például a Hollóházi Porcelánnal és az Iparművészeti Múzeummal várhatóak izgalmas közös projektek!

Position Collective | Web | Facebook | Instagram

Position Concept | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük