fbpx
Nyomj Entert

A görög mitológia inspirálta a Burning Man jövő évi látványosságát

A Burning Man fesztivál temploma ikonikus szimbólum, melyet minden évben elégetnek az eseménysorozat zárásaként a nevadai sivatagban. Mutatjuk a jövő évi templomot!

A Holon Templom névre hallgató épületet a Fernando Romero Enterprise, egy New York-i és mexikóvárosi központú építész iroda tervezte. Az épület közepén egy oltárszerű, a templom külsejére reflektáló objektum található, az oldalfalak aljának lépcsőire leülve pedig megpihenhetnek, sőt, akár meditálhatnak is a fesztivállátogatók. A templom nevét görög szó adta: a holon jelentése egyszerre lehet önmagában teljes egész, illetve valaminek a része is.


A tervekről az iroda azt mondja, a templom azokon egymásba ágyazott rendszerekként is felfogható. Minden entitás holonnak tekinthető a szubatomi részecskétől az univerzumig: a templomot multiverzumként, egymásba ágyazott univerzumok csoportjaként, azaz holonként szeretnék megjeleníteni. A földgömbök szélességi és hosszanti vonalakból álló rácshálóihoz hasonlóan a Holon Templom 48 szélességi gerendára és 34 hosszanti fagerendára épül. A fesztivál nyolcadik napján az oltárt vagy a teljes szerkezetet meggyújtják majd, ahogyan az minden évben megtörténik a Black Rock sivatagban a fesztivál részeként.

Forrás: Yanko Design

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük