Kubista épület rejti a BOMMA repertoárját: megnyílt a BOMMA Atelier

Kubista épület rejti a BOMMA repertoárját: megnyílt a BOMMA Atelier

Prága belvárosában, egy kubista épületben kapott helyet az elismert cseh márka új bemutatóterme, a BOMMA Atelier. Az újonnan létrehozott központ a designkedvelőket és szakmabelieket szólítja meg: először láthatjuk egy térben a BOMMA összes lámpakollekcióját. Ebben az egyedülálló városi enteriőrben az egyedi megrendelésre készült bútorok a kortárs belsőépítészet világvezető márkáinak termékeivel társulnak, párbeszédet nyitva az iparág lehetőségeiről.

A cseh kristály-világítótesteket gyártó BOMMA úgy döntött, hogy a kubista Diamond House szokatlanul megkomponált lakásában alakítja ki első bemutatótermét. A házat 1912-ben tervezte Emil Králíček építész; a BOMMA közvetlenül az eredeti tulajdonos, Adolf Hoffmeister író és politikus leszármazottaitól béreli a lakást.

A BOMMA Atelier nemcsak saját repertoárját mutatja be, hanem helyet ad más művészeti alkotásoknak és prémium márkák termékeinek is. A cél az volt, hogy ebben az egyedülálló környezetben egy, a belsőépítészetnek szentelt központot hozzon létre: egy élő teret az inspirációnak, a vitáknak és a találkozóknak mind a szakemberek, mind a nagyközönség számára. A partnerekkel és ügyfelekkel való találkozók mellett a BOMMA különböző rendezvények és előadások szervezését, valamint a belsőépítészettel foglalkozó BOMMA Design Talks podcastek felvételét is tervezi itt.

Célunk egy igazán inspiráló és szokatlan tér létrehozása volt, amely teljes egészében bemutatja a belsőépítészetben rejlő lehetőségeket. Ezért kerestük meg a milánói Sophie Wannenest: az ő jellegzetesen olaszos szemléletmódja túlmutat az állandóan jelenlévő minimalizmuson. Érti, hogyan kell összekapcsolni a különböző stílusokat, és merész kombinációkkal emeli ki az egyes termékek karakterét” – mondta el Eva Kozarová, a BOMMA marketingigazgatója.
A koncepció az aktuális európai trendeken alapul, amelyekbe színeket kevertünk, hogy szinte színpadképes, mégis harmonikus hangulatot teremtsünk” – tette hozzá Sophie Wannenes.

BOMMA | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Büfé #7 – Fagylaltok, jégkrémek
east

Büfé #7 – Fagylaltok, jégkrémek

Egy forró nyári napon semmivel sem tudjuk jobban lehűteni magunkat (és a kedélyeket), mint egy-két-három gombóc fagyival. A jeges nyalánkság iránti rajongásunk egyáltalán nem újkeletű, a fagyi már szüleink, nagyszüleink idejében is elérhető örömforrásnak számított. De mi is a hazai fagylaltok, jégkrémek története? Kalandozz velünk a hűsítő desszertek világában! Mint
Itt pezseg a közösségi élet Krakkóban
egyéb

Itt pezseg a közösségi élet Krakkóban

A FORUM Przestrzenie kávézó, bár és klub egy helyen: friss, kortárs közösségi központ Krakkóban, amely a máig ikonikus Forum Hotelben épült meg és jött létre 2013-ban. A nagy, karakteres szovjetkori épület és annak légköre szomjazta a felélénkítést: a FORUM Przestrzenie a megfelelő eszközök használatával gyorsan Krakkó egyik legmenőbb és legizgalmasabb
Cseh prizmaház több generációra hangolva
architecture

Cseh prizmaház több generációra hangolva

A tavaly épült Lazy House-ban az introvertáltság és az extrovertáltság érdekes egyvelege valósul meg. A prizma formájú, üveg homlokzatú ház a környezettel való kapcsolatra épít, miközben kiemelt szempont a privát szféra megteremtése. A csehországi Zlínben, a település határán elhelyezkedő veteményeskertek átalakításával hozták létre a Lazy névre hallgató, új városrészt. A