fbpx
Nyomj Entert

Kubista épület rejti a BOMMA repertoárját: megnyílt a BOMMA Atelier

Prága belvárosában, egy kubista épületben kapott helyet az elismert cseh márka új bemutatóterme, a BOMMA Atelier. Az újonnan létrehozott központ a designkedvelőket és szakmabelieket szólítja meg: először láthatjuk egy térben a BOMMA összes lámpakollekcióját. Ebben az egyedülálló városi enteriőrben az egyedi megrendelésre készült bútorok a kortárs belsőépítészet világvezető márkáinak termékeivel társulnak, párbeszédet nyitva az iparág lehetőségeiről.

A cseh kristály-világítótesteket gyártó BOMMA úgy döntött, hogy a kubista Diamond House szokatlanul megkomponált lakásában alakítja ki első bemutatótermét. A házat 1912-ben tervezte Emil Králíček építész; a BOMMA közvetlenül az eredeti tulajdonos, Adolf Hoffmeister író és politikus leszármazottaitól béreli a lakást.

A BOMMA Atelier nemcsak saját repertoárját mutatja be, hanem helyet ad más művészeti alkotásoknak és prémium márkák termékeinek is. A cél az volt, hogy ebben az egyedülálló környezetben egy, a belsőépítészetnek szentelt központot hozzon létre: egy élő teret az inspirációnak, a vitáknak és a találkozóknak mind a szakemberek, mind a nagyközönség számára. A partnerekkel és ügyfelekkel való találkozók mellett a BOMMA különböző rendezvények és előadások szervezését, valamint a belsőépítészettel foglalkozó BOMMA Design Talks podcastek felvételét is tervezi itt.

Célunk egy igazán inspiráló és szokatlan tér létrehozása volt, amely teljes egészében bemutatja a belsőépítészetben rejlő lehetőségeket. Ezért kerestük meg a milánói Sophie Wannenest: az ő jellegzetesen olaszos szemléletmódja túlmutat az állandóan jelenlévő minimalizmuson. Érti, hogyan kell összekapcsolni a különböző stílusokat, és merész kombinációkkal emeli ki az egyes termékek karakterét” – mondta el Eva Kozarová, a BOMMA marketingigazgatója.

A koncepció az aktuális európai trendeken alapul, amelyekbe színeket kevertünk, hogy szinte színpadképes, mégis harmonikus hangulatot teremtsünk” – tette hozzá Sophie Wannenes.

BOMMA | Web | Facebook Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük