A hazai kortárs művészet legígéretesebb alkotóival és új séffel várja a tavaszt a FELIX Budapest

A hazai kortárs művészet legígéretesebb alkotóival és új séffel várja a tavaszt a FELIX Budapest

Egyedülálló gasztronómiai és képzőművészeti élmény egy helyen – megnéztük, mit tartogat tavaszra a  FELIX Kitchen&Bar!


Új kiállítás az AQVA teremben és új séf az étteremben: a FELIX Kitchen&Bar életében fontos változásoknak lehetünk szemtanúi. A 2021 végén nyílt AQVA teremben – mely nevét az épület Vízház múltjáról kapta és célja, hogy a vendégek egyszerre élvezhessék a kortárs művészetet és a látványkonyhát vacsora közben – a magyar kortárs képzőművészet figyelemre méltó szereplőinek alkotásai tekinthetők meg. Az AQVA Art Collection izgalmas kollaborációkon keresztül hozza közelebb egymáshoz a művészeket és a közönséget azáltal, hogy ebben az unikális térbe szervez kiállításokat. Az aktuális, második tárlat az I, Without a Face címet kapta, amely a közelgő karneváli időszak és a maszkviselés mellett számos identitásbeli kérdésre is reflektál. Az alkotók között találjuk Keresztes Zsófiát, a Velencei Biennálé magyar pavilonjának idei kiállítóját, Anna Hulačovát, Keresztesi Botondot és Szinyova Gergőt, a koncepcióért pedig Molnár Dóra és Zsikla Mónika feleltek.

Az étterem háza táján is pezseg az élet: mostantól Katona Dániel igazgatja a konyhát, aki hosszú idő után tért vissza Magyarországra a feladat kedvéért. Dániel francia tanulmányok után Spanyolországban dolgozott, így nem meglepő, hogy a magyar, francia és mediterrán konyha is nyomot hagyott az általa kreált étlapon.

FELIX Kitchen&Bar | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Már lehet jelentkezni a 2022-es Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjra
design

Már lehet jelentkezni a 2022-es Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjra

Megnyílt a jelentkezés a 2022-es Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra, melyre 2022. április 4-ig a 35. életévüket be nem töltött, szakirányú diplomával rendelkező designerek jelentkezhetnek. A legalább 900 ezer forint értékű díjazással járó ösztöndíj célja, hogy a fiatal formatervezők szakmai fejlődését, piacra lépését, elhelyezkedését vagy akár saját márkájuk megalapítását segítse.
Nemzetközi színtér felé nyit a Budapest Central European Fashion Week
divat

Nemzetközi színtér felé nyit a Budapest Central European Fashion Week

A Magyar Divat & Design Ügynökség több mint 30 magyar és régiós tervező kollekcióját mutatta be idén a négy nemzetközi divathetet megelőző Budapest Central European Fashion Week-en. Az stratégiai indokok miatt előrehozott eseményen nagykereskedők, hazai és nemzetközi újságírók ismerhették meg a 2022/23-as őszi-téli darabokat a főváros ikonikus helyszínein. A január
Liturgikus bútorzatot gondolt újra Mathieu Lehanneur
design

Liturgikus bútorzatot gondolt újra Mathieu Lehanneur

Meglepő új köntöst kapott egy román kori templom a franciaországi Deux-Sèvres megyében. Mathieu Lehanneur egy olyan építészeti gesztust emelt be a vallási térbe, ami kétségtelenül mérföldkövet jelent a szakrális művek kortárs tendenciáiban. Mathieu Lehanneur a nemzetközi design élvonalába tartozik, látványos projektjei a terméktervezés, az építészet, a kézművesség és a technológia,