A Hello Wood kabinját díjazta a Német Formatervezési Tanács

A Hello Wood kabinját díjazta a Német Formatervezési Tanács

A Hello Wood stúdió ikonikus kabinháza ezúttal a German Design Council által alapított ICONIC Awardson tarolt és került győzelmével a világ leginnovatívabb épületei közé.

A WorkStation kabin újabb elismerése jelzi annak az építészeti szemléletnek jelentőségét, amely nem a tér nagyvonalúságát helyezi előtérbe, hanem a limitált alapterületen megvalósított komplex térélményt, az élettér praktikusságát és az épület fenntarthatóságát értékeli.

A WorkStation tervezése során a Hello Wood egy olyan tér megalkotására törekedett, amely mérete ellenére optimális térérzetet nyújt és jól átgondolt komplexitásából fakadóan sokféle funkció ellátására alkalmas, valamint a megrendelők egyedi elképzeléseinek is utat enged.

A kabin hang- és hőszigetelt falai 8 négyzetméternyi teret rejtenek, amely extra “helyiségként” vagy éppen önálló minilakként is megállja a helyét. A lapraszerelhető szerkezetből adódóan gyorsan és egyszerűen felállítható a kert végében, üres telken, vízparton vagy irodaház udvarán.

A WorkStationök szállásként is használhatók – a nyáron Tállyára felépített kabinok az egyedileg készített, praktikus berendezésnek köszönhetően teljes jogú “apartmanházként” funkcionálnak. A konfigurációk sora nem áll meg itt, a Hello Wood már tervezi a fémborítású, futurisztikus CyberStationt és a SaunaStationt, amely nevének megfelelően kerti, design szanuának készül.

Hello Wood | Web | Facebook | Instagram
Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Újra itt a 360 Design Budapest!
community

Újra itt a 360 Design Budapest!

Egyedülálló alkotások, nemzetközi elismerések, formabontó ötletek és kiemelkedő kelet-európai designmárkák – idén is megnyitja kapuit a Red Dot díjas 360 Design Budapest. A Magyar Divat & Design Ügynökség második alkalommal rendezi meg a formatervezőket felvonultató, nagy sikerű programsorozatot október 4. és 10. között a Bálnában. Az esemény ebben az évben is felhívja
Objective | Vitáris Iván kedvenc tárgyai
design

Objective | Vitáris Iván kedvenc tárgyai

Antikvár könyv, jegyzetfüzet, toll, szivarvágó és tenyérbe simuló fésű is lapul Vitáris Iván táskájában – ezek nélkül sosem indul el otthonról. Az Ivan & The Parazol frontemberének névjegyén állhatna akár az ipari termék- és formatervező mérnök titulus is (hiszen ez a hivatalos végzettsége), de jobban szereti, ha inkább zenésznek nevezik. Miközben megpróbáltunk
A 20. század kollektív emlékezetének lenyomatát őrzi a Fortepan Masters fotókönyv
fotográfia

A 20. század kollektív emlékezetének lenyomatát őrzi a Fortepan Masters fotókönyv

Megjelent a Fortepan Masters – Kollektív fotográfia a 20. századból – Barakonyi Szabolcs válogatásában című, közel hétszáz oldalas fotókönyv, amely a Fortepan archívumából merít. Sokkal több, mint egy egyszerű fotógyűjtemény – tárgyi minőségében és grafikai megoldásaiban is kifejezetten izgalmas kiadvány született. A Fortepan egy online archívum, amely az alapítók által éveken át gyűjtött,