fbpx
Nyomj Entert

A lengyel fehérneműmárka, ami a magabiztos nőknek tervez

Különleges anyagválasztások és karakteres vonalvezetések alakítják a varsói Undress Code fehérneműmárka termékpalettáját, na meg a konzisztens márkaüzenet, miszerint a modern, magabiztos, felszabadult nőknek terveznek. Azoknak, akik szeretik elengedni magukat olykor, és akik az álmaikat valóra akarják váltani. Azoknak, akik szerint a fehérnemű nem egy elrejtendő ruhadarab, hanem a day-to-day look alapköve, ami ugyanolyan jól szolgál egy szombat esti buliban, mint napközben az irodában.

Izabela Godlewska és férje, Kacper Zielinski 2016-ban alapították meg márkájukat. Izabelat sokáig az énekesi pálya vonzotta, de – az egyébként művészi beállítottságú – családja inkább valami stabilabb lehetőségeket biztosító szakmát javasolt neki. Izabela így végül a Varsói Gazdasági Egyetem hallgatója lett, és ő maga is meglepődött, hogy élvezi tanulmányait. Később, 2015-ben részt vett a Business in Women’s Hands nevű programon, melynek zárásaként egy cég üzleti modelljét kellett felállítania. Ez motiválta később arra, hogy elmenjen a milánói Bocconi Egyetemre divat- és designmenedzsmentet tanulni. Innen szinte már csak egy lépés volt az Undress Code elindítása.

A márka a nőiesség és az érzékiség modern formáit kutatja, ennek leképezései a ruhadarabok is, amelyek egytől egyig szakítanak a konvencionálisnak tartott fehérneműfazonokkal, de finoman, mindig csak egy kis csavarral teszik azt. A kihívó darabok ízlésesek maradnak, a klasszikusabb fazonok pedig a különleges anyagválasztástól vagy vonalvezetéstől válnak érdekessé. Az Undress Code húzótermékei a sportos-elegáns skálán mozgó body-k, amelyek átvezetik a fehérneműket az utcai viseletbe.

„Az Undress Code darabok nem csupán fehérneműk, hanem olyan fehérneműk, amelyeket utcai viseletként is lehet hordani. Nem a férfi tekintetnek lettek tervezve; a darabok a nők kényelméért születtek. Nem akarunk mindig szexik lenni, van, hogy komfortra van szükségünk. Ezek a fehérneműk modernek, napjaink nőivel rezonálnak. A saját bőrömön tapasztalom, hogy egy nap nincs idő arra, hogy többször átöltözzünk. Az Undress Code-ot viselő nő felszabadult és magabiztos, a fehérneműje adja a hétköznapi öltözéke alapját. Egy olyan alapot, amit még csak elrejteni sem kell. Finom megmutatása azt az üzenetet közvetíti, hogy a viselője jól érzi magát a bőrében.” – mondta el nekünk Izabela.

A márkaüzenetre, és az azt hitelesen és ízlésesen közvetítő Instagram-feedre egy párizsi vásár is felfigyelt, így az Undress Code hamar kikerült egy négyszáz brandet bemutató eseményre, és a világhírű Galeries Lafayette kínálatába, ahol azóta is megtalálhatóak termékeik. Ma már összesen negyven országban elérhetőek, Magyarországon például a Spark Le Monde és az Answear kínálatában is megtaláljuk őket.

Minden darab Lengyelországban készül, és főként természetes eredetű, organikus vagy újrahasznosított anyagokból dolgoznak, melyek Franciaországból és Olaszországból érkeznek. Kerülik a túltermelést és a műanyag használatát, a termékek újrahasznosított papírból készülő csomagolásba kerülnek. A kínálatban ma már nem csupán fehérneműket találunk:

„Az elmúlt szezonokban olyan ready-to-wear és fürdőruha kollekciókat tudtunk piacra dobni, amelyek most is állandóan velünk vannak. Folyamatosan bővítjük a látókörünket és új lehetőségeket keresünk” – mondja Izabela.

Legújabb termékeik az idei tavaszi-nyári pre-kollekció darabjai, melynek az „Egy levél Párizshoz” címet adták. Ez egy olyan nőről szól, aki a világ legromantikusabb városában rájön, hogy az életigenlés és az álmai a legfontosabbak számára. Sokat mosolyog és tele van energiával. Párizsban töltött szabadidejében lelassul: olvas, tornázik, pihen, táncol, és közben éri a felismerés: az ő szerelme Párizs. A darabok ezt a karaktert ragadják meg és ültetik át fehérneműbe, illetve a ruhákba a finom csipke, a virágminta, a bársony és a hímzett feliratok segítségével.

Fotók: Karolina Wilczyńska
Modellek: Marta Wieczorek, Hania Koczewska
Creative director: Karolina Mikołajczyk

Undress Code | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük