A lengyel fehérneműmárka, ami a magabiztos nőknek tervez

A lengyel fehérneműmárka, ami a magabiztos nőknek tervez

Különleges anyagválasztások és karakteres vonalvezetések alakítják a varsói Undress Code fehérneműmárka termékpalettáját, na meg a konzisztens márkaüzenet, miszerint a modern, magabiztos, felszabadult nőknek terveznek. Azoknak, akik szeretik elengedni magukat olykor, és akik az álmaikat valóra akarják váltani. Azoknak, akik szerint a fehérnemű nem egy elrejtendő ruhadarab, hanem a day-to-day look alapköve, ami ugyanolyan jól szolgál egy szombat esti buliban, mint napközben az irodában.

Izabela Godlewska és férje, Kacper Zielinski 2016-ban alapították meg márkájukat. Izabelat sokáig az énekesi pálya vonzotta, de – az egyébként művészi beállítottságú – családja inkább valami stabilabb lehetőségeket biztosító szakmát javasolt neki. Izabela így végül a Varsói Gazdasági Egyetem hallgatója lett, és ő maga is meglepődött, hogy élvezi tanulmányait. Később, 2015-ben részt vett a Business in Women’s Hands nevű programon, melynek zárásaként egy cég üzleti modelljét kellett felállítania. Ez motiválta később arra, hogy elmenjen a milánói Bocconi Egyetemre divat- és designmenedzsmentet tanulni. Innen szinte már csak egy lépés volt az Undress Code elindítása.

A márka a nőiesség és az érzékiség modern formáit kutatja, ennek leképezései a ruhadarabok is, amelyek egytől egyig szakítanak a konvencionálisnak tartott fehérneműfazonokkal, de finoman, mindig csak egy kis csavarral teszik azt. A kihívó darabok ízlésesek maradnak, a klasszikusabb fazonok pedig a különleges anyagválasztástól vagy vonalvezetéstől válnak érdekessé. Az Undress Code húzótermékei a sportos-elegáns skálán mozgó body-k, amelyek átvezetik a fehérneműket az utcai viseletbe.

„Az Undress Code darabok nem csupán fehérneműk, hanem olyan fehérneműk, amelyeket utcai viseletként is lehet hordani. Nem a férfi tekintetnek lettek tervezve; a darabok a nők kényelméért születtek. Nem akarunk mindig szexik lenni, van, hogy komfortra van szükségünk. Ezek a fehérneműk modernek, napjaink nőivel rezonálnak. A saját bőrömön tapasztalom, hogy egy nap nincs idő arra, hogy többször átöltözzünk. Az Undress Code-ot viselő nő felszabadult és magabiztos, a fehérneműje adja a hétköznapi öltözéke alapját. Egy olyan alapot, amit még csak elrejteni sem kell. Finom megmutatása azt az üzenetet közvetíti, hogy a viselője jól érzi magát a bőrében.” – mondta el nekünk Izabela.

A márkaüzenetre, és az azt hitelesen és ízlésesen közvetítő Instagram-feedre egy párizsi vásár is felfigyelt, így az Undress Code hamar kikerült egy négyszáz brandet bemutató eseményre, és a világhírű Galeries Lafayette kínálatába, ahol azóta is megtalálhatóak termékeik. Ma már összesen negyven országban elérhetőek, Magyarországon például a Spark Le Monde és az Answear kínálatában is megtaláljuk őket.

Minden darab Lengyelországban készül, és főként természetes eredetű, organikus vagy újrahasznosított anyagokból dolgoznak, melyek Franciaországból és Olaszországból érkeznek. Kerülik a túltermelést és a műanyag használatát, a termékek újrahasznosított papírból készülő csomagolásba kerülnek. A kínálatban ma már nem csupán fehérneműket találunk:

„Az elmúlt szezonokban olyan ready-to-wear és fürdőruha kollekciókat tudtunk piacra dobni, amelyek most is állandóan velünk vannak. Folyamatosan bővítjük a látókörünket és új lehetőségeket keresünk” – mondja Izabela.

Legújabb termékeik az idei tavaszi-nyári pre-kollekció darabjai, melynek az „Egy levél Párizshoz” címet adták. Ez egy olyan nőről szól, aki a világ legromantikusabb városában rájön, hogy az életigenlés és az álmai a legfontosabbak számára. Sokat mosolyog és tele van energiával. Párizsban töltött szabadidejében lelassul: olvas, tornázik, pihen, táncol, és közben éri a felismerés: az ő szerelme Párizs. A darabok ezt a karaktert ragadják meg és ültetik át fehérneműbe, illetve a ruhákba a finom csipke, a virágminta, a bársony és a hímzett feliratok segítségével.

Fotók: Karolina Wilczyńska
Modellek: Marta Wieczorek, Hania Koczewska
Creative director: Karolina Mikołajczyk

Undress Code | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
150 éves lett a budapesti Néprajzi Múzeum
east

150 éves lett a budapesti Néprajzi Múzeum

Március elején ünnepelte létrejöttének 150. évfordulóját az újranyitás előtt álló Néprajzi Múzeum. Az intézmény alapításának dátuma szimbolikus: ekkor nevezték ki a neves természetrajzi gyűjtőt, Xántus Jánost a Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályának vezetőjévé. A budapesti Néprajzi Múzeum Európa egyik jelentős szakmúzeuma, új épületének köszönhetően pedig a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai
Így épült minimalista családi ház  egy műemlékké nyilvánított szélmalomból!
design

Így épült minimalista családi ház egy műemlékké nyilvánított szélmalomból!

Mindig izgalmas figyelemmel követni egy-egy régi, elhagyatott, funkcióját vesztett épület későbbi sorsát. A kreatív stúdióknak és az innovatív technológiáknak köszönhetően ma már szinte bármilyen magára hagyott vagy éppen rossz állapotban lévő építmény újjászülethet, majd lakhatóvá válhat. Ez történt az Ostravától néhány kilométerre található, műemlékké nyilvánított szélmalom esetében is, melyet nem
Így reagáltak a designmagazinok a háborúra
fotográfia

Így reagáltak a designmagazinok a háborúra

Pár hete minden az ukrán helyzetről szól a televíziótól kezdve a baráti beszélgetéseken át a közösségi médiáig.  Ez természetes, hiszen egyik pillanatról a másikra teljesen megváltozott a megszokott világunk, és Kelet-Európa került a figyelem középpontjába. Mindenki szorongva várja az újabb információmorzsákat, miközben rendre felmerül a kérdés, hogy vajon mi mit