A Logifaces megújult, kortalan arculata | DE_FORM

A Logifaces megújult, kortalan arculata | DE_FORM

A Planbureau építészeti és designstúdió által megálmodott Logifaces története 2012-ig nyúlik vissza. A logikai játék igazi sikertörténet: elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat, több ezer darabot adtak el belőle, sokan a Rubik-kocka utódaként emlegetik. Eredményességét újabb szintre szerették volna emelni alkotói, ezért felkérték a kreatív ügynökségként funkcionáló DE_FORM-ot a termék új arculatának kialakítására. Nézzük az eredményt!

A CAD-modellezés elemeiből inspirálódott Logifaces-t korábban visszafogott színekkel, betonból készítve kínálták a designboltok. Vásárlói jellemzően felnőttek voltak, akik inkább dekorációs designelemként, mintsem játékként használták. Ezen szeretett volna a Planbureau és a DE_FORM változtatni egy olyan koncepciót kidolgozva, ami sokkal tágabb cél-és korcsoport számára teszi vonzóvá és valóban játékszerűvé a produktumot.

Az alapanyagot strapabíró fára cserélték, a márka hangulatát pedig vidámabbá és fiatalosabbá alakították. A projektbe többek között a weboldal, a logó, a csomagolás, valamint az offline és online marketingtevékenység teljes újratervezése tartozott bele.

„Mivel a terméket mostantól nemcsak designboltokban és múzeumok ajándékboltjaiban lehet majd kapni, hanem célunk bekerülni a játékboltok polcaira is, mindenképpen igyekeztünk kitűnni mind színekkel, mind tipográfiával. Elhagytuk az eddigi elegáns, kissé luxushangulatot, igyekeztünk olyan vizuális arculat kialakítani, ami szélesebb közönség számára is befogadható. Fontos kiemelni, hogy így fő célcsoportunk a családok és gyermekek lettek” – mesélte Demeczky Nóra és Déry Enikő, a DE_FORM két tervezője.

Az új arculat fontos eleme a háromszög alapú, élénksárga csomagolás, ami a játék alapmegoldását mutatja be.

„A csomagolást természetes és tartós anyagokból terveztük, mindenképp el akartuk kerülni, hogy bármilyen fóliát kelljen használnunk. Fontos tervezési szempont volt még, hogy könnyedén vissza lehessen csomagolni a játékot, ne végezze papírhulladékként a doboz. Láttatni akartuk viszont a terméket, így a dobozon méretarányosan jelenik meg a termék fotója” – mondta el Nóra és Enikő.

„A csomagoláson kívül a weboldal a személyes kedvencünk: rengeteg okos és játékos gesztust csempésztünk bele. A Planbureau edukációs célokra és közösségépítésre is elkezdte alkalmazni a játékot, ezekről az új weboldalon lehet majd hamarosan több információt is megtudni” – mesélte Nóra és Enikő.

A következő lépés a közösségimédia-kampány brandingelése lesz, de párhuzamosan több izgalmas projekten is dolgozik együtt a két kreatív vállalkozás.

Fotó: Lakos Máté

Weboldal-programozás: Zalkai Bálint

Logifaces | Web | Facebook | Instagram

DE_FORM | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat
branding

Orvostechnikai- és horgászeszköz is nyert idén Magyar Formatervezési Díjat

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat, a nyertesek és legjobb pályázók műveit a Néprajzi Múzeumban állítják ki október 7. és 30. között. A Budapest Design Week nyitóeseményén immár hagyomány, hogy kiosztják a magyar designszakma két fontos elismerését, a Magyar Formatervezési Díjat és a Design Management Díjat.
Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones
business

Litván asszonyok és a fenntartható divat – hamar a kedvencünk lett a The Knotty Ones

A The Knotty Ones története olyan, mint egy modern népmese: három egykori kollégiumi szobatárs, Akvilė, Danutė és Sandra elhatározták, hogy szeretnének valamit tenni annak érdekében, hogy szeretett hagyományaikat népszerűsítsék. A márka viszont amellett, hogy a litván kulturális örökséget önti modern formába, nagyon fontos társadalmi üzenetet is hordoz. Annak érdekében, hogy
Ruházati kollekcióval bővül az YKRA
branding

Ruházati kollekcióval bővül az YKRA

Új kollekcióval üdvözli az őszi szezont az YKRA – ezúttal viszont már nemcsak a hátizsákok között válogathatunk, hanem ruhatárunkba is csempészhetünk új darabokat a magyar márkától. Lakatos Balázs, a márka alapítója elmondása szerint a tavaly tíz éves brand régóta dédelgetett álma egy ruhakollekció megvalósítása. A frissen debütált YKRA APPAREL kollekcióról Balázzsal