Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5

Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5

Kiváló kávék és tökéletes helyszínek: válogatásunkban a régió legszebb kávézói közül mutatjuk meg nektek öt aktuális kedvencünket, amelyek akár egy saját otthoni kávészentély kialakításához is adhatnak inspirációt.

Csúcsra járatott minimalizmus és kávéminőség | Mazelab

A Prágában található Mazelab alapítói két dolgot tűztek ki célul: egyrészt, hogy a lehető legmagasabb minőségű kávét kínálják vendégeiknek, másrészt pedig, hogy a kávézás élményéhez egy olyan helyet szolgáltassanak, ahol minden az ízről szól. Így született meg a minimalista vendégtér és a szigorú szabályrendszer: itt sem wifit nem találunk, sem pedig olyan, az ízélményt zavaró tényezőket, mint a cukor. Az igazán zavartalan kávézást szerintük így lehet teljes mértékben garantálni.


Lehengerlő kilátás modern belsővel | One Love

Kijev belvárosában, a Pinchuk Art Center hatodik emeletén helyezkedik el a One Love Coffee, ami modern kialakításával, kiváló kávéival és az óváros épületeire néző, lehengerlő kilátásával Ukrajna fővárosának egyik legnépszerűbb kávézójává vált.


Játékos profizmus | Místo

Listánk harmadik helyezettje ugyancsak Prágában található. A Místo kávézó sikerét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy a hely megnyitása óta (a járványhelyzetig) folyamatosan telt házzal működött. Ez a tendencia valószínűleg a jövőben újra visszaáll majd, hiszen a különleges berendezés és a kiváló kávé változatlan maradt.


Négy az egyben gasztronómiai élmény | FACH

Pozsony szívében helyezkedik el a FACH kávézó és bisztró. Különlegessége, hogy itt egy helyszínen találunk éttermet, italbárt, kávézót és pékséget: mindezt egységes, esztétikus környezetben és kiváló minőségben.


Természetesség és minőség | Typika

A Typika története Csehországban indult, új mérföldköve pedig a nemrég Varsóban megnyitott, új kávézójuk. A minimalista, természetközeli design és a maximalista kávékészítés jó kombinációnak bizonyultak eddig is, és valószínűleg a jövőben még több helyszínen találkozhatunk majd a kedves logóval.

Forrás: Europeancoffeetrip

továbbiak
Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel
design

Asterisk* – ahol művészet, mesterség és gasztronómia találkozik | Interjú Fazakas Ágnessel

Nemrég nyílt meg Budapest belvárosában az Asterisk, The live in Gallery nevű hely, amely egyszerre művészeti galéria, bisztró és bár. Azt, aki ide betéved, egészen biztosan elvarázsolja a különleges design, az egyedi megoldások, és persze az itt kapható alkotások. Honnan jött az ötlet? Mely darabok köré épült az enteriőr? Milyen
Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová
design

Lebilincselő cseh vidéki ház – vajon mi a siker titka? | Atelier SAD X Iveta Zachariášová

Tájba zárt harmónia – talán így is nevezhetnénk a cseh Atelier SAD stúdió és Iveta Zachariášová belsőépítész közösen tervezett vidéki házát. A Rašovka községben található, több szempontból is egyedülálló épület nagy népszerűségnek örvend az építészettel és designnal foglalkozó portálok körében, de vajon miben rejlik ennek a sikernek a titka? A nem
Privát olvasószoba különleges megoldásokkal
architecture

Privát olvasószoba különleges megoldásokkal

Az Aterlier Tao+C építész iroda összenyitott két földszinti szobát és egy üvegházat, majd könyvespolcokkal rakta körbe, létrehozva egy privát könyvtárat egy sanghaji cég számára. Az olvasóterem – amelyet a cég alkalmazottai és a tulajdonos barátai használhatnak – tizenkét fő befogadására alkalmas. A szobákat körülvevő masszív falakat is számításba kellett venni a