Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5

Kelet-Európa legszebb kávézói | TOP 5

Kiváló kávék és tökéletes helyszínek: válogatásunkban a régió legszebb kávézói közül mutatjuk meg nektek öt aktuális kedvencünket, amelyek akár egy saját otthoni kávészentély kialakításához is adhatnak inspirációt.

Csúcsra járatott minimalizmus és kávéminőség | Mazelab

A Prágában található Mazelab alapítói két dolgot tűztek ki célul: egyrészt, hogy a lehető legmagasabb minőségű kávét kínálják vendégeiknek, másrészt pedig, hogy a kávézás élményéhez egy olyan helyet szolgáltassanak, ahol minden az ízről szól. Így született meg a minimalista vendégtér és a szigorú szabályrendszer: itt sem wifit nem találunk, sem pedig olyan, az ízélményt zavaró tényezőket, mint a cukor. Az igazán zavartalan kávézást szerintük így lehet teljes mértékben garantálni.


Lehengerlő kilátás modern belsővel | One Love

Kijev belvárosában, a Pinchuk Art Center hatodik emeletén helyezkedik el a One Love Coffee, ami modern kialakításával, kiváló kávéival és az óváros épületeire néző, lehengerlő kilátásával Ukrajna fővárosának egyik legnépszerűbb kávézójává vált.


Játékos profizmus | Místo

Listánk harmadik helyezettje ugyancsak Prágában található. A Místo kávézó sikerét mi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy a hely megnyitása óta (a járványhelyzetig) folyamatosan telt házzal működött. Ez a tendencia valószínűleg a jövőben újra visszaáll majd, hiszen a különleges berendezés és a kiváló kávé változatlan maradt.


Négy az egyben gasztronómiai élmény | FACH

Pozsony szívében helyezkedik el a FACH kávézó és bisztró. Különlegessége, hogy itt egy helyszínen találunk éttermet, italbárt, kávézót és pékséget: mindezt egységes, esztétikus környezetben és kiváló minőségben.


Természetesség és minőség | Typika

A Typika története Csehországban indult, új mérföldköve pedig a nemrég Varsóban megnyitott, új kávézójuk. A minimalista, természetközeli design és a maximalista kávékészítés jó kombinációnak bizonyultak eddig is, és valószínűleg a jövőben még több helyszínen találkozhatunk majd a kedves logóval.

Forrás: Europeancoffeetrip

továbbiak
A tipográfia húsz éve – elindult az ArtHungry pályázat- és kiadványsorozata
grafika

A tipográfia húsz éve – elindult az ArtHungry pályázat- és kiadványsorozata

Ma nyílt meg a nevezés az ArtHungry idei első, TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században nevet viselő pályázatára, amelyben az elmúlt húsz év legjobb hazai tipográfiai munkáit keresik. A szakmai zsűri által kiválasztott projektekből később egy kötet is készül, amely egy több részes, művészeti kiadványokból álló sorozat első darabja. Tábori-Simon
A kozmosz és a fotográfia metszetében | Łukasz Żak
poland

A kozmosz és a fotográfia metszetében | Łukasz Żak

Lucfenyők és hófödte táj felett elterülő Tejútrendszer, amelyben az egyik legfényesebb csillag, a Capella, valamint az Orion is feltűnik: Łukasz Żak asztrofotográfus lencséjén keresztül az éjjeli lengyel égboltot fedezhetjük fel. Az asztrofotográfia szinte egyidős a fotográfiával, de az egyik legfiatalabb önálló műfaj is egyben, a csillagos égbolt megörökítése ugyanis egészen
Retro Trabantok, világhírű emberek és mesébe illő viskók | Drvengrad
east

Retro Trabantok, világhírű emberek és mesébe illő viskók | Drvengrad

Pandémia idején nagyon távolinak tűnhet az utazás és a szabadság érzése. Ha valójában nem is, gondolatban pár perc erejére utazzunk el egy különleges világba: Emir Kusturica falujába. Szerbia nyugati részén fekszik egy csodálatos természeti adottságokkal körülvett hegyi falu, amely nemcsak környezete miatt érdekes, hanem önmagában is kuriózum. A település neve