A siker kulcsa a színpadon és a konyhában is a folyamatos megújulás – Interjú Thomas Anders-szel

A siker kulcsa a színpadon és a konyhában is a folyamatos megújulás – Interjú Thomas Anders-szel

Thomas Anders világszerte ismert a Modern Talking duó egyik tagjaként, a 80-as évek óta töretlen népszerűségnek örvend. A gasztronómia szerelmesei azt is tudják, hogy a zenélés mellett szívesen tevékenykedik a konyhában, és receptjeit a nagyérdeművel is örömmel megosztja szakácskönyveiben. Budapesti látogatásakor a zene és a főzés kapcsolatáról, a magyar fővárosban szerzett legkedvesebb élményeiről, és arról is mesélt, hogy milyen volt az ország egyik legismertebb és legszínvonalasabb éttermében fakanalat ragadni.


Nem először jársz Budapesten, hiszen már több sikeres koncertet is adtál itt. Vannak esetleg olyan helyek, ahová szívesen jársz vissza, amikor ellátogatsz a magyar fővárosba? Van olyan emlékezetes élményed, ami ideköt?

Sokszor jártam már Budapesten, így számos élményt fel tudnék sorolni, azonban az egyik legemlékezetesebb, amikor a kilencvenes évek végén a Modern Talkinggal érkeztünk a városba egy koncertre, amin több mint 250.000 ember előtt játszottunk. Mondanom sem kell, hogy ez egészen elképesztő volt! Budapesten rengeteg csodálatos hely és épület van, így szívesen sétálgatok a városban, ahol mindig fel lehet fedezni valamilyen lenyűgöző részletet. Mégis, ha választani kell, azt hiszem, hogy a Duna-part a kedvencem, ugyanis onnan lélegzetelállító kilátás nyílik a történelmi épületekre.

fotó: Gaál Dániel

2018-ban és idén is volt koncerted Budapesten, mindkét alkalommal hatalmas volt az érdeklődés. Szerinted mi a töretlen siker titka?

A kedvenc ételeimmel szemben erre sajnos nincsen tökéletes receptem! Nagyon boldog vagyok, hogy az emberek évtizedek óta szeretik a zenémet és a dalaimat. Talán ez maga a titok, hogy nagyon szeretem, amit csinálok, ezt a közönség is megérzi, így jól működünk együtt már hosszú-hosszú ideje. Emellett nagyon fontos a folyamatos megújulás, mindig igyekszem átdolgozni a műsorokat és előadásokat, és rendszeresen feldolgozom a dalaimat.

Hobbiszakácsból lettél sikeres szakácskönyvek szerzője. Az olvasókkal a német specialitások mellett szívesen megismerteted a kelet-európai ízeket is. Van esetleg a magyar ételek közül kedvenced? A mostani látogatásod során milyen fogásokat kóstoltál meg?

Erre nagyon egyértelműen tudok válaszolni: a kedvencem a gulyásleves! Annyira tipikusan magyaros íze van, nagyon finom és laktató étel, így ezt majdnem minden alkalommal megkóstolom, amikor az országba látogatok.

fotó: Gaál Dániel

Az egyik legismertebb és legsikeresebb budapesti étterem, a Stand25 séfjével is főztél közösen. Milyen élmény volt a konyhájukban próbára tenni magadat?

Nagyon különleges élmény volt! Egyrészt ízlett a végeredmény, kifejezetten finom fogások születtek, másrészt viszont elképesztően színvonalas a konyha felszereltsége, így számos új dolgot kipróbálhattam a főzés során. Mindenképpen vissza fogok ide térni a jövőben!

A zenélésben és a főzésben talán az lehet a közös pont, hogy mindkettő az alkotásról szól. A te életedben hogyan kapcsolódik össze ez a két dolog? Melyikben mi inspirál?

Az éneklés a szenvedélyem, a főzés a hobbim, és úgy gondolom, hogy igaz, hogy mindkét tevékenység egyfajta művészet. A zenében a hangjegyeket kell harmonikusan összerendeznem, a főzésben pedig az alapanyagokat és a fűszereket. Amikor otthon vagyok, és van időm, akkor nagyon szeretek főzni a családomnak és barátaimnak, ez jelenti a kikapcsolódást a munkámból.


továbbiak
Több száz műtárgy érhető el jutányos áron két belvárosi galériában
art

Több száz műtárgy érhető el jutányos áron két belvárosi galériában

Nem mindennapi kiállítással és vásárral várja szeptember 1. és 23. között a látogatókat a Virág Judit Galéria, illetve a Bodó Galéria és Aukciósház. Németh Miklós festő- és grafikusművész több mint hatszáz műve kerül a piacra, lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek, hogy elérhető áron kortárs festményekkel díszítsék falaikat. Németh Miklós (1934-2012) művészetét
Kívül-belül food design – különlegességek a konyhádban
fotográfia

Kívül-belül food design – különlegességek a konyhádban

Ha úgy érzed, hiányzik egy kis szín, egy kis fűszer a konyhádból, a megoldás se nem bonyolult, se nem elérhetetlen. Ugyanis egy kis utánajárással igazi kincsekre bukkanhatsz budapesti delikáteszekben, amelyek nemcsak esztétikailag mutatnak majd jól a polcon, hanem használatukkal az ételek is egészen új dimenzióba emelkednek majd. A legjobb ráadásul,
Fő az őszinteség – az Alma Nomad Bakery Madridban
business

Fő az őszinteség – az Alma Nomad Bakery Madridban

Legutóbb három évvel ezelőtt beszélgettem Árgyélán Timivel és Joaqin Escrivával, az Alma Nomad Bakery alapítóival Budapesten. Az akkori, Kamermayer téri kis üzlet előtt minden reggel kígyózott a sor, érezhető volt, hogy a páros valamire nagyon ráérzett – nemcsak az ízekkel, hanem őszinte, hiteles hozzáállásukkal is mágnesként vonzották a budapesti közönséget, amely