fbpx
Nyomj Entert

Több száz műtárgy érhető el jutányos áron két belvárosi galériában

Nem mindennapi kiállítással és vásárral várja szeptember 1. és 23. között a látogatókat a Virág Judit Galéria, illetve a Bodó Galéria és Aukciósház. Németh Miklós festő- és grafikusművész több mint hatszáz műve kerül a piacra, lehetőséget biztosítva az érdeklődőknek, hogy elérhető áron kortárs festményekkel díszítsék falaikat.

Németh Miklós (1934-2012) művészetét pozitív hangulatot sugárzó színes aktok és csendéletek jellemzik. Életigenlő alkotásaiból ingyenesen megtekinthető kiállítás nyílik mindkét galériában, ahol nemcsak festményeket tárnak a látogatók elé, hanem a művész személyes dokumentumait, tárgyait, írásait és saját kézzel írt önéletrajzát is. Az egyben maradt gazdag életmű jelentős részének értékesítését a gyűjtemény tulajdonosa kezdeményezte. 

„Németh Miklós a magyar kortárs művészet egy üde színfoltja, mi pedig örömmel vállaljuk a kortárs művészet minél szélesebb körben való népszerűsítését. A Németh-művek megfizethetők, mégis egyediek. Aki ilyen festményt vásárol, az nemcsak jó hangulatot csempész a lakásába, irodájába, hanem egy egyedi művészi alkotással is gazdagítja környezetét” – fejtette ki Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze és ügyvezetője.


Forrás: Sajtóanyag


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük