fbpx
Nyomj Entert

A városban ingázók dilemmájára: Pendler e-bike

Akik ingáznak, és kerékpárral szeretnének munkába járni, tudják, hogy a kerékpár könnyű és biztonságos tárolása önmagában is éppen eléggé bonyolult. Benjamin Hubert kreatív stúdiója, a LAYER erre a problémára kereste a megoldást, így született meg a Pendler e-bringa koncepciója. 

A kerékpárosok élményét és igényeit holisztikus szemszögből szemlélték, ennek köszönhetően az elektromos bicikli kialakítása eltér a megszokottól, ahogy megjelenése is. A leglátványosabb részlete az U alakú váz, mely a könnyű fel- és leszállást teszi lehetővé, függetlenül a viselt ruházattól. Az elnevezés a pendler dán szóból ered, melynek jelentése ingázás

A kompakt tengelytáv, a levehető kerekek, valamint az összecsukható pedálok és fogantyúk lehetővé teszik az ingázó számára, hogy egyszerűen tárolja bringáját, ha elérte úticélját. A jelenleg csak koncepcióként létező e-bike akkumulátora pedig bőven elegendő ahhoz, hogy a kerékpárosokat egyetlen feltöltéssel nagyjából 70 kilométerre segítse oda-vissza, akár 25 kilométer per órás sebességgel.

Hiszünk abban, hogy a könnyű, mindennapi közlekedésnek mindenki számára elérhetőnek kell lennie – a Pendlerrel az volt a célunk, hogy egy biztonságosabb, kényelmesebb és könnyebb személyi közlekedési módot alkossunk, amely lehetővé teszi a városi ingázás függetlenségét. Az eredmény egy intelligensen megtervezett e-bike, amely befogadó, könnyen tárolható a kompakt városi terekben, és egyensúlyt teremt a nagy teljesítmény és a kívánatos, kézműves esztétika között.” – részletezte Benjamin Hubert, a LAYER alapítója.

Képek: LAYER

Forrás: Design Milk


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük