A Volvo is kétdimenziós logóra váltott

A Volvo is kétdimenziós logóra váltott

A flat design mozgalom még nem ért véget: több autómárka után -mint a Toyota, Nissan, Peugeot, Opel vagy a BMW- most a Volvo is beállt a sorba, és újragondolta ikonikus logóját.

A svéd autógyártó, a Volvo is bemutatta ikonikus logójának kevésbé színes változatát. A megújult embléma a flat logo elvét követve egyszerűsített, kétdimenziós és fekete-fehér megjelenéssel debütált. Vizuális kialakításában a kör alakú formát és a felfelé mutató nyíl motívumot továbbra is követi, amit a márka legelőször 1927-ben használt, és a férfi, a vas, a minőség és a tartósság szimbólumaként szolgál. Az összes új Volvo modellen a kormánykerék közepén és a keréktárcsákon lesz látható; emellett az összes kommunikációs anyagban is megjelenik majd.

Forrás: dezeen

továbbiak
Személyes életterek – Interjú Marta Chrapkával, a Colombe Studio alapítójával
art

Személyes életterek – Interjú Marta Chrapkával, a Colombe Studio alapítójával

A varsói székhelyű Colombe Studio komplex lakberendezési szolgáltatást nyújt, a személyre szabott és szelektált antik daraboktól kezdve a fémmegmunkálásig és kárpitozásig, mindezt a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával. A végeredmény a jellegzetes enteriőrön belül pedig ezer kérdést vet fel: nehéz úgy ránézni a stúdió által kivitelezett projektekre, hogy ne kalandozna el
Hétköznapi tárgyak, meghitt pillanatok a cseh Křehký által
design

Hétköznapi tárgyak, meghitt pillanatok a cseh Křehký által

Teáskannák, csészék, vázák és tányérok. Hétköznapi használati cikkek végtelenül egyszerű rendszere. Olyan gyakran használjuk őket, hogy hajlamosak vagyunk teljesen elsiklani esztétikai megjelenésük felett. Pedig egy-egy nagy műgonddal kivitelezett, egyedi tervezésű porcelán vagy üvegtárgy színt vihet a hétköznapok szürkeségébe. Ismerjétek meg a Křehký márkát és galériát! A márkát Jana Zielinski és
A kertvárosi villák cseh alternatívája
architecture

A kertvárosi villák cseh alternatívája

Az Atelier 111 architekti tervei szerint született újjá és olvadt össze két szomszédos lakóház, amelyek egy dél-csehországi kisváros történelmi városrészében találhatók. Az épületegyüttes a Kozina tér melletti szűk utcákban rejtőzik el a környező forgalom nyüzsgése elől, néhány lépésnyire a városközponttól, ahol üzletek, mozi, színház, vasútállomás, irodák és iskolák is fellelhetők.