fbpx
Nyomj Entert

Hétköznapi tárgyak, meghitt pillanatok a cseh Křehký által

Teáskannák, csészék, vázák és tányérok. Hétköznapi használati cikkek végtelenül egyszerű rendszere. Olyan gyakran használjuk őket, hogy hajlamosak vagyunk teljesen elsiklani esztétikai megjelenésük felett. Pedig egy-egy nagy műgonddal kivitelezett, egyedi tervezésű porcelán vagy üvegtárgy színt vihet a hétköznapok szürkeségébe. Ismerjétek meg a Křehký márkát és galériát!


A márkát Jana Zielinski és Jiří Macek alapították 2010-ben azzal a céllal, hogy továbbvigyék a cseh művészet és kézművesség évszázadokra visszanyúló tradícióit. Legfőbb céljuk, hogy a Křehký segítségével olyan tárgyak születhessenek meg, amelyek a leghétköznapibb pillanatokat is élménnyé varázsolják. A világ vezető tervezőivel dolgoznak együtt egyetlen kikötéssel: olyan terméket kell létrehozniuk, amit ők maguk is szívesen ajándékoznának, és ami örömöt csempészne akár a saját otthonukba is.

A Křehký név ma már nemcsak egy jól ismert brandet, hanem egyben galériát is takar. Jellegét és működési elvét tekintve a nemzetközileg is ismert kortárs művészeti galériák metódusát követi. Főként limitált példányszámú kiadványokat, kísérleti projekteket, prototípusokat, de olyan exkluzív tömeggyártott termékeket is találhatunk náluk, melyek egytől egyig eredetiséget és karaktert tükröznek. A Křehký galéria által -az alapító páros kurátori válogatásában- kiállításokon, és a Křehký saját tárgykollekcióin keresztül megismerhetjük a kortárs művészet és design, illetve az otthon és a tárgyak közötti rendkívül személyes és intim kapcsolatot.

A Křehký Edition részeként limitált tárgykollekciók készülnek a legkiválóbb designerek tervezésében. A név alatt létrejövő termékek exkluzív módon, cseh porcelán-, és üveggyárakban vagy mesterek által készülnek a legnagyobb hozzáértéssel és odafigyeléssel. 

Fotók: Křehký

Křehký | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük