Hétköznapi tárgyak, meghitt pillanatok a cseh Křehký által

Hétköznapi tárgyak, meghitt pillanatok a cseh Křehký által

Teáskannák, csészék, vázák és tányérok. Hétköznapi használati cikkek végtelenül egyszerű rendszere. Olyan gyakran használjuk őket, hogy hajlamosak vagyunk teljesen elsiklani esztétikai megjelenésük felett. Pedig egy-egy nagy műgonddal kivitelezett, egyedi tervezésű porcelán vagy üvegtárgy színt vihet a hétköznapok szürkeségébe. Ismerjétek meg a Křehký márkát és galériát!


A márkát Jana Zielinski és Jiří Macek alapították 2010-ben azzal a céllal, hogy továbbvigyék a cseh művészet és kézművesség évszázadokra visszanyúló tradícióit. Legfőbb céljuk, hogy a Křehký segítségével olyan tárgyak születhessenek meg, amelyek a leghétköznapibb pillanatokat is élménnyé varázsolják. A világ vezető tervezőivel dolgoznak együtt egyetlen kikötéssel: olyan terméket kell létrehozniuk, amit ők maguk is szívesen ajándékoznának, és ami örömöt csempészne akár a saját otthonukba is.

A Křehký név ma már nemcsak egy jól ismert brandet, hanem egyben galériát is takar. Jellegét és működési elvét tekintve a nemzetközileg is ismert kortárs művészeti galériák metódusát követi. Főként limitált példányszámú kiadványokat, kísérleti projekteket, prototípusokat, de olyan exkluzív tömeggyártott termékeket is találhatunk náluk, melyek egytől egyig eredetiséget és karaktert tükröznek. A Křehký galéria által -az alapító páros kurátori válogatásában- kiállításokon, és a Křehký saját tárgykollekcióin keresztül megismerhetjük a kortárs művészet és design, illetve az otthon és a tárgyak közötti rendkívül személyes és intim kapcsolatot.

A Křehký Edition részeként limitált tárgykollekciók készülnek a legkiválóbb designerek tervezésében. A név alatt létrejövő termékek exkluzív módon, cseh porcelán-, és üveggyárakban vagy mesterek által készülnek a legnagyobb hozzáértéssel és odafigyeléssel.

Fotók: Křehký

Křehký | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
A kertvárosi villák cseh alternatívája
east

A kertvárosi villák cseh alternatívája

Az Atelier 111 architekti tervei szerint született újjá és olvadt össze két szomszédos lakóház, amelyek egy dél-csehországi kisváros történelmi városrészében találhatók. Az épületegyüttes a Kozina tér melletti szűk utcákban rejtőzik el a környező forgalom nyüzsgése elől, néhány lépésnyire a városközponttól, ahol üzletek, mozi, színház, vasútállomás, irodák és iskolák is fellelhetők.
Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5
divat

Ezeket a cipőmárkákat keresd a régióban! | TOP 5

A kelet-európai régióban ugyanúgy találunk fél évszázada az élvonalban lévő cipőmárkákat, mint ahogyan olyan új brandeket is, amelyek a klasszikus formákat innovatív anyagtechnológiával és merész színekkel kombinálják. Magas, lapos, sport vagy Oxford – mindenre ismerünk minőségi régiós alternatívát! Hvóya A kijevi cipő- és táskamárka nem kisebb célt tűzött ki maga elé,
Újragondolták Bécs híres brutalista templomát
architecture

Újragondolták Bécs híres brutalista templomát

A brutalista betonmonstrumok az építészettörténet egyik legvitatottabb és egyben legkevésbé attraktívnak titulált épületei, miközben egyre többen látják meg bennük a szépséget és a megőrzendő értéket. Mind a felújításuk, mind az elbontásuk drága és komplikált, így általában hagyják, hogy szabadon egye őket az idő vasfoga. A bécsi Wotruba megújítása rendhagyó példa