Alkotássá nemesedett csomagolás | ANITATOTH X Flying Objects Design

Alkotássá nemesedett csomagolás | ANITATOTH X Flying Objects Design

Mikor az ANITATOTH márka szakemberei kiemelkedően magas minőségű kozmetikumaik csomagolását megálmodták, elsődleges céljuk a magas minőség formába öntése volt, ehhez pedig a Flying Objects Design Studio segítségét kérték.

Az ANITATOTH szépségápolási márka arculati koncepciója esetében a szépség belülről fakad: a kiemelkedő minőségű, finomítatlan és organikus összetevők koncentrációja adott, ezt követi a ragyogó formai kifejezés. „Termékeinket úgy alakítottuk ki, hogy azok táplálják és óvják a testet a ragyogó és hidratált bőr érdekében. Küldetésünk, hogy az egészséges életmód iránt szenvedéllyel érdeklődők számára egy kívül elegáns, belül mégis a részletekig letisztult termékpalettát kínáljunk, amelyben épp annyi jótékony hatás összpontosul, mint amennyire a bőrünknek feltétlenül szüksége van. Mindezt jól követhető, minimalista szépségápolási rutin részeként mutatjuk be, mert ha bőrápolásról van szó, a kevesebb több elvére esküszünk” – kezdi a márka bemutatását Tóth Anita, alapító, akit a továbbiakban csomagolásdesignról kérdeztünk.

A termékek formái és színei hangsúlyosan az említett értékekre építkeznek. Az arculat tervezésekor, ahogy Anita fogalmaz, céljuk kezdettől fogva a kiemelkedő életérzés formába öntése volt. „A termékeinkbe kizárólag magas minőségű, finomítatlan vajak és olajok kerülnek. Ezt a niche-jelleget szerettük volna jelképezni az arany-fehér színek kombinációjával is. Tűnjön bármennyire is közkeletűnek, mégiscsak az arany az, amelyet a történelem kezdete óta a »nemesfémek királyának« hívnak. Az arany díszességét pedig a tisztaságot és az eleganciát képviselő fehér szín tökéletesen lekerekíti.”


A csomagolás megtervezéséhez a Flying Objects Design Studio csapatához fordultak. A színeken kívül a szögletes, karakteres vonalvezetést és a logó hatszögét mely az ANITATOTH filozófiájának hat pillérét fogja közre határozták meg vezérfonalként a csapat részére. Olyan tárgyat szerettek volna végeredményként látni, mely a lakás időtálló dísze is lehet. A tervezők kiválóan ráéreztek erre az időtlen, de nem hivalkodó luxusra. „A fiatalos csapat kreativitása és munkamorálja minket is inspirált; imádtuk, hogy szinte elsőre olyan terveket és ötleteket prezentáltak, amelyekkel teljes mértékben azonosulni tudtunk.

„Felemelő érzés volt számunkra az a tudat, hogy valaki érzi a márka értékeit, és hogy mindezt a formák, a kivitelezés és a kreativitás nyelvén vissza tudja nekünk adni.”


meséli a közös munkáról Anita.

„Az AnitaToth Organic Products csomagolásai és arculata egy hosszú távú együttműködés eredményei. Mivel termékeik luxuscikkek, fontos szempont volt, hogy a termékek csomagolásai is ezt sugározzák:

ne süllyesszük el a kozmetikumokat a fiókba, hagyjuk azokat kint a polcon, hadd díszítsék a fürdőszobát.”

ezt már Húnfalvi Andrástól, a Flying Objects Design tervezőjétől tudjuk meg. „A vizuális identitás és a csomagolástervek egy exkluzív brand igényei szerint alakultak ki. A csomagolások tervezésénél a legfontosabb szempont a kozmetikumok minőségének garantálása volt. A testápolónál egy minden elemében egyedi, airless flakonról van szó, melynek tervezése komplett terméktervezési folyamatot jelentett. A hatszögletű alapformák és a színek a teljes termékpalettán visszaköszönnek, egységes képet alkotva” tette hozzá a tervezési folyamat leírásához András.

A márka arculatát erősíti, hogy olyan nagykövetet találtak, aki hitelesen tudja képviselni a brandet és tovább emeli annak fényét: ő Tombor Nelli, aki tökéletes eleganciájával Tóth Anita szerint olyan, „mintha ebbe a hangulatvilágba született volna.

ANITATOTH | Web | Facebook | Instagram

Flying Objects Design | Web |  Facebook | Instagram

továbbiak
Városi metabolizmus | URBANUM
community

Városi metabolizmus | URBANUM

Különböző forrásokból rengeteg anyag, energia és szolgáltatás áramlik a város élő szervezetébe. Ezen áramlás vizsgálata segíthet jobban megérteni azokat a mechanizmusokat, amelyek fenntartják a várost – ez a városi anyagáramlás, azaz a városi metabolizmus alapelve. Urbanum cikksorozatunk legújabb kiadásában Nam Vo Son a fenntartható fejlődés befolyásoló tényezőit járja körül a városi
Régi újságcímek új platformon | Hungarian Mastheads
east

Régi újságcímek új platformon | Hungarian Mastheads

Az internet térhódításával a nyomtatott sajtónak nehéz talpon maradnia, de akadnak azért olyan, nagy múltú hírlapok, melyek neve ismerősen cseng ma is. A névvel együtt a karakteres tipók emlékét is felidézhetjük, hála a Hungarian Mastheads Instagram-oldalnak, amely a múlt század hírlapjainak legizgalmasabb kopfjait gyűjti össze és emeli át a digitális
Avantgárd mozgalmak vizuális világát idézi a Paperdeer új videóklipje
art

Avantgárd mozgalmak vizuális világát idézi a Paperdeer új videóklipje

Az alternatív elektronikus zenei formáció némi pihenő után új videóval rukkolt elő, mely egyben tavasszal érkező, új lemezük előfutára is. Itt az első ízelítő, a Gazsiafter, mely izgalmas animációs klipet is kapott. A 2012-ben indult Paperdeer formáció tagjai Biró Norbert és Kiss Benjámin producerek, akik több EP-t és remixet is