Aranyérmes az Opera Gin Budapest

Aranyérmes az Opera Gin Budapest

Újabb díjat zsebelt be az Opera Gin Budapest. A Red Dot Design Award után most a piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen kapott aranyérmet a prémium ginek mezőnyében.

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszesital-kategóriában külön versenyt hirdetnek a magát mára a világ legnagyobb szeszesital vakkóstoló versenyévé kinövő The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordot dönt az indulók száma: 2019-ben már csak ginből több mint háromszáz tétel mérettette meg magát. A koronavírus hatásaként ugyan idén a jelentkezők száma nem érte el az előző évit, de a Gin Masters 2020-on így is sűrű volt a mezőny közel kétszáz nevezéssel. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, kiemelkedő (80-89 közötti) pontszámokat szerezve a vakteszteken a bíráktól. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera „remek textúrájáért” és „elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a figyelmet.

„A kezdetek óta dédelgetett vágyunk, hogy egy szakmai díj pecsétjét feltehessük a palackunkra, és az díszítse az egyébként szintén díjnyertes címkénket. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ez azt elismerést ilyen hamar elérjük. Óriási büszkeség ez a csapatnak. Ezúton gratulálok és egyben köszönöm is mindenkinek, hogy nem csak magunknak, hanem a hazai ginpiacnak is dicsőséget hoztunk” – nyilatkozta a márkaalapító, Dámosy Bálint a díj bejelentése kapcsán.

A nagyközönségnek 2019 februárjában mutatkozott be az Első Magyar Gin Manufaktúra. Újpest peremén, egy ipartelepen található hazánk első olyan szeszfőzdéje, mely kizárólagosan kézműves gint gyárt. Itt készül az Opera Gin Budapest, Magyarország első, prémium kategóriás London Dry típusú ginje.

A tavalyi évben a Graphasel Design Studio által tervezett arculattal a ginmanufaktúra a Red Dot Design díjat is elhozta, nem véletlen, hogy HIGHLIGHTS sorozatunkban is beválogattuk őket a legjobb gines csomagolások közé.

Forrás: Sajtóközlemény

továbbiak
Kísérleti kerámiaobjektek | Siup studio
poland

Kísérleti kerámiaobjektek | Siup studio

Experimentális váza, lámpa, virágcserép vagy dekorációs tárgy: a Siup stúdió objektjeit az Instagramon fedeztük fel és egyből beléjük szerettünk. A különös, nyers hangulatú és geometrikus formavilágú kerámiák egy varsói műhelyben készülnek. Mutatjuk! Martyna Dymek, Marcin Sieczka és Kasia Skoczylas a Poznańi Művészeti Egyetemen végezték tanulmányaikat fotográfusként, de az egyetem után
Interaktív kísérleti hangterek | Ejtech
art

Interaktív kísérleti hangterek | Ejtech

Kísérleti textil, hanghatások, morfológia és esztétika kortárs formavilággal társítva. Az Ejtech polidiszciplináris stúdió munkáiban a hang, a textil és a tér egységes médiumként van jelen. Alkotásaikban az experimentális interakciók és az érzékelés egyénre gyakorolt hatásai állnak a középpontban. Kárpáti Judit Eszter textilművésszel és Esteban de la Torre média- és hangművésszel
Formabontó előadóterem | Qarta Architektura
architecture

Formabontó előadóterem | Qarta Architektura

A Qarta Architektura cseh építész stúdió tervezhette meg Jihlava város VŠPJ Politechnikai Főiskolájának előadótermét, mely az egyetem fontos eseményeinek, előadásainak színtere. A nem csak belső tereiben egyedülálló, háromszög alaprajzú építészeti remekmű külsejében is formabontó, a városképet felfrissítő látványt nyújt. A tágas belső tereinek és jó megközelíthetőségének köszönhetően tömegek befogadására képes