Aspect | a jövő digitális vászonja

Aspect | a jövő digitális vászonja

Idén márciusban a Radugadesign csapata nyerte el a generatív média művészeti kategória díját a Pixels Festen, Jekatyerinburgban.

A nemzetközi fesztivál második éve méri össze, és mutatja be a digitális média művészettel foglalkozó vállalkozások, alkotócsoportok munkáit.

A versenyzők a Jekatyerinburg szívében található Yeltsin Center homlokzatát beborító 2200 négyzetméteres screen felületen mutathatják be az alkotásaikat – minden évben elkápráztató fényjátékkal ejtik ámulatba a nagyközönséget.

Az idei nyertes csapat, a Radugadesign, egy kontinenseket átívelő vállalkozás – van már székhelyük Moszkvában, Miamiban és Shanghaiban is. 2016 óta sorra nyerik a díjakat, és a klienseik között olyan ismert nevek is felsorakoznak, mint a Chicago Bulls, a Nemzetközi Jégkorongszövetség, az Audi, a BMW, a Porsche, a Mercedes-Benz, a Vivo, a Harper’s Bazaar és még sokan mások.

Legfrissebb projektjük, amellyel elnyerték a Pixel Fest zsűrijének elismerését, az Aspect, amely a digitális művész tulajdonképpeni vászonja az új digitális világ megalkotásának folyamatában. Ez egy digitális interfész, amely adatokat dolgoz fel, és azokat különböző formák, mozgások segítségével szemlélteti, mutatja be.

Az Aspectet az új formák keresése és a végtelen, generatív alakváltás jellemzi. Mindez a csapat vizuális nézőpontjának, jövőbe látásának egyfajta lenyomata. Ijesztően hathat, de vajon évtizedek múlva ilyen látványvilággal találkozhatunk majd, amikor például a szemünkbe épített chip segítségével monitorozhatjuk az agyunk kapacitását?

Csapattagok:

Radugadesign | Behance | Facebook | Instagram

továbbiak
Odett X CsaK | Fehér fény
digitális

Odett X CsaK | Fehér fény

Márciusban vették volna fel a klipet az új dalhoz, de a koronavírus-járvány miatt sajnos le kellett mondani a forgatást. Így történt, hogy végül a cuki GIF-jeiről ismert Klement Csaba készíthette el Odett Fehér fény című számához az Alice Csodaországban ihlette animációt – a lehető legjobb másik „A” verzió. Polgár Odett [https:
NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter
art

NÉGYSZÖGLET – Esterházy Péter

Megbillent a föld, éles szögben húzott tusfeketék rajzolnak határt, a szigorú vonalakon talán egy sál lilája. Ha fölöttem, ha alattam, mint egy sziget az égben. Itt lakom én. Budapest. Forrai Ferenc [http://forraiferenc.hu/] sorozata. 1950. április 14-én született Esterházy Péter. HASNYÁLMIRIGYNAPLÓ 2015. június 3., szerda Okvetlenül le akartam írni
HYPE | Heti online programajánló
news

HYPE | Heti online programajánló

Az interjúkat, a kiállítás-megnyitókat, a szakmai beszélgetéseket most mindenki otthonról bonyolítja, és – furcsa módon – emiatt mintha a megszokottnál közelibb és még emberibb helyzetben látnánk egymást a virtuális térben. A hétre több olyan platformot is összegyűjtöttünk nektek, ahol hazai és külföldi tervezők egyaránt nyíltan beszélnek arról, hogy milyen körülmények között dolgoznak