Az ideális hétvégi miniház | Monocabin

Az ideális hétvégi miniház | Monocabin

Kicsi, első látásra szokatlan méretekkel rendelkező, de annál nagyobb kényelmet nyújtó ház áll Rodosz szigetén, Görögországban. A Mandalaki design stúdió által létrehozott úgynevezett Monocabin a legideálisabb intim nyári menedék, ha egy kis kikapcsolódásra vágynánk.

A gondosan megtervezett Monocabin kialakítása a „kevesebb több” alapelvére épül. Szerkezete moduláris betonpanelekből készült, ami illeszkedik a sziget tradicionális építészeti stílusához, egyben kortárs megjelenést is kölcsönöz a háznak.

A miniház két ember számára biztosít kényelmes férőhelyet fürdőszobával, hálószobával, tárolóhelyiséggel, egy kisebb fitneszzónával, szabadtéri zuhannyal és egy terasszal – utóbbi az étkezőhelyiség szerepét is betölti. A kényelem fokozásának érdekében a házban további extrákat is találhatunk, mint például filmnézéshez használható projektort vagy Bluetooth-hangberendezést.

Nemcsak a kabin, hanem annak elhelyezkedése is kifogástalan: az Égei-tenger mindössze 200 méterre fekszik a miniháztól, ráadásul Jaliszósz városában a bizánci épületeket is megcsodálhatjuk.

Jó hír, hogy a Monocabint, ha úgy tartaná kedvünk, ki is próbálhatjuk; ezen a linken foglalhatunk időpontot. A Monocabin amúgy egy moduláris tiny house kollekció első prototípusaként készült, így további két méretben is elérhető, egy 34 és egy 64 négyzetméteres változatban.

További részletekért nézzetek szét a Monocabin weboldalán.

Forrás: Design Milk

Monocabin | Web | Facebook | Instagram

továbbiak
Kinetikus játék | Flipo Flip
design

Kinetikus játék | Flipo Flip

A Flipo Flip maroktárgyként és játékként egyaránt megállja a helyét. A kisméretű fém eszközt precíz mérnöki kialakításának köszönhetően könnyedén mozgásba hozhatjuk. A napi hajrában jól esik néhány perc nyugalom és kikapcsolódás – erre gondoltak a Flipo Flip tervezői is, amikor megalkották a sík felületeken (például az irodai asztalon) dinamikusan mozgó játék
Egy klasszikus ceruza is lehet digitális
digitális

Egy klasszikus ceruza is lehet digitális

A francia startup, az iskn a nagy múltú ceruzagyártó Faber-Castellel szövetkezve létrehozta azt a digitális rajztáblát, amelyre tulajdonképpen bármilyen ceruzával, bármilyen papírra rajzolhatunk. A piacon lévő hasonló termékekkel ellentétben a Repaper műanyag felületén egyáltalán nem csúszik meg a ceruza, olyan, mintha egy sima jegyzetfüzetbe skiccelnénk, mi több, itt is serceg
Növény- és emberbarát bútorok | Leaf Me Alone
design

Növény- és emberbarát bútorok | Leaf Me Alone

Biológia szakon kezdte felsőfokú tanulmányait, majd formatervező művészként diplomázott. Czikkely Anna diplomamunkájában ötvözte a két területet: Leaf Me Alone nevet viselő bútorkollekciója a növények köré épül. Számtalan fórumon hallhattunk már a növények közérzetünkre, hangulatunkra vagy produktivitásunkra gyakorolt jótékony hatásáról. Mégis, kevés olyan bútor készül, mely praktikusan és esztétikusan integrálná őket